Home Sport VIDEO: Godišnjica najveće krađe u povijesti hrvatskog nogometa

VIDEO: Godišnjica najveće krađe u povijesti hrvatskog nogometa

2824
0

Tog 26. svibnja 1999. cijela je Rijeka bila u suzama, Kantrida pogotovo. Na čelu s Nenadom Gračanom, ta je generacija riječkih nogometaša imala povijesnu priliku da uzme prvi naslov prvaka. Igrali su doma protiv Osijeka, trebalo je ‘samo’ dobiti utakmicu i naslov bi pripao Rijeci. Sve do 89. minute bilo je 1-1 i Rijeka je napadala svim snagama. A onda je Barbanas Sztipanovics nabacio, lopta je došla do Admira Hasančića i – gol! Ali slavlje je trajalo samo jedan trenutak, pomoćni sudac Zoran Krečak podignutom zastavicom navukao je bijes cijeloga Kvarnera…
Koji dan nakon desete obljetnice najspornije situacije u povijesti HNL-a, u emisiji ‘Volim nogomet’ otklonjene su sve dvojbe. Uz pomoć trodimenzionalne analize dokazano je da je posljednji igrač obrane Osijeka bio 12 centimetara ispred Admira Hasančića. Dakle, zaleđa definitivno nema!
– Znate li vi što je ovdje 0,12 metara? Lako je nama sada pričati… – u obranu suca Krečka stao je Mateo Beusan u emisiji.

No problem je što je Krečak zaleđe označio i kod prvog upućivanja lopte, kada je Rijekin igrač najbliži golu bio 27 centimetara iza braniča Osijeka. A to je već mogao primjetiti.
– I danas me mnogi gledaju kao zločinca – rekao je nedavno Zoran Krečak, Šibenčanin koji je svojom pogrešnom odlukom ispisao važnu stranicu povijesti HNL-a. I time donio tadašnjoj Croatiji još jedan u nizu naslova, a Rijeci odnio jedini koji bi ikada osvojila. Do danas Rijeka nije došla ni blizu takvom uspjehu, pitanje je i hoće li tako skoro… A taj Croatijin naslov proslavilo je 200-tinjak ljudi.

Previous articleOPREZ: Ovo je 10 lokacija s kojih će vam mjeriti brzinu u Rijeci i okolici!
Next articleLET 3 odgovara mladeži HDZ-a: Nije daleko od pizde do guzice!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here