Home Sport (VIDEO) GRČKI SINDROM: Na utakmici Vodnjana i Peroja bacali baklje na tribine...

(VIDEO) GRČKI SINDROM: Na utakmici Vodnjana i Peroja bacali baklje na tribine pune djece!

169
0

Ništa, nažalost, od pouke svježeg tragičnog grčkog iskustva huliganskih nereda. Štoviše, piše Istra24.

Nakon nemilih događaja i huliganskog, opasnog bacanja baklji na subotnjoj utakmici Kupa Istre između NK Vodnjan i NK Peroj, priopćenjem se oglasilo vodstvo NK Vodnjan koje je odmah u uvodu priznalo, ustvrdilo da su “neodgovorni navijači NK Vodnjana započeli verbalnim, a zatim i rat s papirnatim trakama i zapaljenim bakljama, na što su im odgovorili navijači NK Peroj”.

Nemiri na tribinama počeli su u 67. minuti dotad mirne utakmice i pri vodstvu Vodnjana 1:0, (golom Šuškića u šestoj minuti).

Do izbijanja suludih, ali i krajnje opasnih nereda na terenu je vladala sportska atmosfera, bez ikakvog povoda huliganskom divljanju. Po video snimkama, vidi se da je tu dosta jako mladih navijača, a najtužnija scena kad se otac s djetetom na ramenima brzo udaljava s tribine, na koje su izravno padale zapaljive baklje, uz sav moguć opasan scenarij koji se, srećom, nije obistinio.

Vodstvo NK Vodnjana ističe: “Odlučno osuđujemo i odbacujemo nasilje, govor mržnje i svako nesportsko ponašanje i na terenu i u gledalištu. Ovako nešto nikada se nije dogodilo u povijesti našeg kluba još od osnivanja 1930. godine. Izražavamo žalost i razočaranje što se to dogodilo, iako smo sve poduzeli da do ovoga ne dođe”.

– Ulazna vrata prema klupskim prostorijama bila su zaključana. Gledališta domaćih i gostujućih gledatelja bila su odvojena sa zaključanim vratima prema prolazu igrača na teren i gledatelji su mogli ući samo s vanjskih strana svog dijela gledališta. Osigurali smo dovoljan broj redara. Nekoliko policajaca je bilo nazočno na poluvremenu na strani kod boćališta, ali su otišli kada su vidjeli da je sve u redu. Međutim, nakon nekoliko minuta igre u drugom poluvremenu nastao je kaos koji nisu mogli spriječiti ni redari niti predsjednik, tajnik i drugi članovi Izvršnog odbora. Prvo je poletjela zapaljena baklja sa strane domaćih navijača, a zatim (gotovo istovremeno) uzvratili su gostujući navijači sa zapaljivom bakljom. Utakmica je prekinuta i nije nastavljana. Pozvana je policija i njeni pripadnici ubrzo su došli i ispitivali kako je do svega došlo. Klub je u posjedu više snimaka događanja napravljenih mobitelima i spreman ih je pokazati policiji jer nam je cilj rasvijetliti sve okolnosti i obračunati se s nesportskim i nasilničkim ponašanjem na našim utakmicama.

– Još jedanput se ispričavamo sportskoj i cjelokupnoj javnosti za nemile događaje i ponavljamo da odlučno osuđujemo huligansko ponašanje manjeg dijela naših navijača”, zaključuje vodstvo NK Vodnjana.

Previous articleNa moru južno od Pule formira se novo grmljavinsko nevrijeme, ide prema Kvarneru!
Next articleNestvarni prizori iz Trsta: Cijeli grad je ‘nestao‘ u samo par sekundi! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here