Home Sport VIDEO: Gruzijac pokušao zakucati sam sebi da ostanu u igri za OI,...

VIDEO: Gruzijac pokušao zakucati sam sebi da ostanu u igri za OI, promašio je!

130
0
bf5b7a44 ee8c 4ed9 80de d80d35600054
Screenshot: SportKlub

Bizarna situacija dogodila se na utakmici Gruzije i Filipina u košarkaškim kvalifikacijama za Olimpijske igre. Gruzija je morala pobijediti barem 19 razlike kako bi prošla u daljnju fazu natjecanja, no tri sekunde prije kraja vodila je tek dva razlike, a Filipinci su imali za izvesti jedno slobodno bacanje.

Gruzijci su se tada dosjetili zanimljivog rješenja. Ako filipinski košarkaš promaši slobodno bacanje, Gruzija bi mogla zabiti sama sebi i tako odvesti utakmicu u produžetak gdje bi dobila dodatnih pet minuta za pokušati stvoriti prednost od 19 razlike. Bio bi to vrlo težak zadatak, ali kakva-takva šansa bi postojala.

Bitadze je pokušao zabiti na svoj koš. Promašio je!

Filipinac Chris Newsome je zaista promašio slobodno bacanje, a gruzijski centar Goga Bitadze je znao što mu je činiti – mora zabiti na svoj koš. To je i pokušao napraviti tako što je išao na zakucavanje nakon što je uhvatio skok, ali je promašio.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO.

Imao je centar Orlando Magica možda i vremena za još jedan pokušaj, ali se ipak pomirio s rezultatom. Polufinale turnira u Rigi tako su izborili domaćin Latvija i Filipini, a uz njih su to u drugoj skupini napravili Brazil i Kamerun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here