Home Vijesti Ogroman požar pogodio brodogradilište Lürssen: “Ovo je težak udarac za kompaniju”

Ogroman požar pogodio brodogradilište Lürssen: “Ovo je težak udarac za kompaniju”

216
0
Lurssen pozar

U utorak ujutro, izbio je veliki požar u brodogradilištu Lürssen u Rendsburgu. Požar je uspješno ugašen nakon 20 sati borbe s vatrenom stihijom. Početak požara dogodio se u 9 sati ujutro po lokalnom vremenu. Praćen je višestrukim eksplozijama, plamenom i gustim crnim dimom, što su potvrdili očevici.

Požar je stavljen pod kontrolu

Lürssen je izdao ažuriranu izjavu nakon što je požar stavljen pod kontrolu, navodeći: “Započinjemo postupak čišćenja uz koordinaciju s nadležnim tijelima. Proizvodnja u brodogradilištu danas je obustavljena, ali će se postupno nastaviti u određenim područjima od sutra, podložno daljnjim procjenama. Zaposlenici će biti obaviješteni o daljnjim koracima.”

U gašenju požara sudjelovalo je 400 hitnih službi i dva spasilačka helikoptera, uz podršku Federalne službe za tehničku pomoć i vatrogasne brigade. Jedna osoba je lakše ozlijeđena i pružena joj je hitna medicinska pomoć. Lokalne vlasti su pokrenule istragu o uzroku požara. Prve informacije ukazuju na šupu kao izvor požara koji se proširio na druge dijelove dvorišta, uz djelomičan urušavanje krova dvorane i fasade. Izvještaji također navode da je superjahta u izgradnji pretrpjela štetu, što još treba potvrditi.

Lürssen trenutno gradi sedam jahti

Lürssen, poznat po izgradnji luksuznih jahti, trenutno gradi sedam jahti, uključujući Projekt Icecap (107 metara) i Projekt Ali Baba (142,1 metra). Potonji je imao svoj incident u prosincu 2023. godine. Ostaje za vidjeti kako će se istraga razvijati te kakve će posljedice imati na daljnji tijek poslovanja i proizvodnje u Lürssenu. (bild)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here