Home Vijesti VIDEO: Huligani u Banjoj Luci tukli novinare i LGBT aktiviste

VIDEO: Huligani u Banjoj Luci tukli novinare i LGBT aktiviste

38
0

Urednica E-trafike Vanja Stokić pretučena je večeras u Banjoj Luci nakon što je grupa huligana napala novinarke i aktiviste Povorke ponosa. Povorku koja okuplja aktiviste i aktivistkinje iz cijele BiH ranije danas zabranila je banjolučka policija. Nekoliko njih okupilo se večeras u prostorijama Transparency Internationala (TI) u BiH, nakon čega su ispred zgrade došli huligani.

“Transparency International je Organizacijskom odboru ‘Bh. povorka ponosa’ i banjalučkom udruženju ’Geto’ ustupio svoje prostorije kako bi mogli održati sastanak. Aktivisti su se okupili u našim prostorijama, a onda je stiglo upozorenje iz policije o mogućem napadu huligana”, kazala je izvršna direktorica TI-ja BiH Ivana Korajlić za Žurnal

Dodala je da su nakon policijskog upozorenja aktivisti namjeravali napustiti prostorije organizacije, no da su u međuvremenu huligani već stigli do zgrade, opkolili je sa svih strana i počeli nasrtati na ljude koji izlaze iz objekta. Novinarka Vanja Stokić i aktivist Ajdin Kamber su za vrijeme tog incidenta bili u prostorijama TI-ja. 

“Kada smo izašli, ispred je bilo oko 30 huligana. Razbježali smo se. Mene su stigli i bacili preko jednog zida, povrijeđen mi je lakat, dok su Ajdinu razbili flašu o glavu”, ispričala je Vanja Stokić.  

“Sve su gledali ljudi iz obližnjih zgrada koji su, kada sam se pokušala sakriti među njima, huliganima rekli da ja nisam njihova. Ajdin i ja smo uspjeli pobjeći u auto i kružili smo tražeći ostale kolege. Ugledali smo policiju i rekli im da u blizini tuku ljude, na što su oni odgovorili kako nemaju ništa s tim”, dodala je. 

Previous articleVIDEO: Igrači Raya pokušali su zabiti penal kao Messi i Suarez. Uslijedio je debakl
Next articleOlmo je u 91. minuti s jednog metra pucao po golu. Pogledajte kako je sve završilo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here