Home Vijesti VIDEO: Italija pred lockdownom, neredi u Napulju!

VIDEO: Italija pred lockdownom, neredi u Napulju!

2011
0

Talijanska policija upotrijebila je suzavac protiv prosvjednika tijekom nereda u gradu Napulju na jugu zemlje, dok je regija Campania ušla u svoj prvi policijski sat. Radi se o prvim takvim sukobima u Italiji od izbijanja koronavirusa prije osam mjeseci.

Stotine ljudi izašlo je na ulice demonstrirajući zbog skorog zaključavanja kojim je prijetio guverner Campanije Vincenzo De Luca zbog brzog porasta broja novih slučajeva covid-19.

S transparentima na kojima je pisalo “Protiv De Luce” i “Zatvorite nas, plaćajte nam”, prosvjednici su palili kante i vandalizirali automobile, bacali kamenje, boce i petarde na policiju koja je odgovorila palicama i suzavcem.

“Večeras smo svjedočili stvarno kriminalnom ponašanju prema policiji” – rekao je napuljski policijski povjerenik Alessandro Giuliano – “Nijedan razlog, ma koliko ljudski razumljiv bio, ne može na bilo koji način opravdati nasilje.”

De Luca, koji je već zatvorio škole i uveo noćni policijski sat, jučer je pozvao na jednomjesečno nacionalno zatvaranje jer je Italija registrirala rekordnih 19.143 novih slučajeva koronavirusa, od čega 2.280 u Kampaniji.

De Luca rekao je da je potrebno “zatvoriti sve”, osim sektora koji proizvode i prevoze osnovnu robu, kao i blokirati kretanje između regija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here