Home Sport VIDEO: Jugović u konkurenciji za Dragovoljac

VIDEO: Jugović u konkurenciji za Dragovoljac

3416
0
Vedran Jugović
Vedran Jugović
Vedran Jugović

Rijeku u nedjelju u 16. Kolu MAX TV 1. HNL na Kantridi čeka utakmica s posljednjeplasiranom momčadi na ljestvici – Hrvatskim dragovoljcem. Bit će to povratak ‘dragovoljaca’ u Rijeku nakon 11 i pol godina. Posljednju utakmicu odigrali su Rijekom još u svibnju 2002. Rijeka je tada pod vodstvom Ivana Katalinića pobijedila 3:2. Inače Hrvatski Dragovoljac nikad, u 9 odigranih susreta u HNL – u, nije pobijedio u Rijeci.
Bez obzira na stanje na ljestvici trener Matjaž Kek, na službenoj press konferenciji, priznaje da Rijeka ima problema s umorom igrača te da do nedjelje, zbog jakih kiša, neće imati puno prilike za trening.
– No, neka nam taj umor ipak ponudi i pozitivnu energiju. Treba naučiti da iz svega pozitivnog što se dogodilo nakon utakmice protiv Lyona, bez obzira na potrošenu energiju, uzmemo ono dobro. Ono loše ispraviti, a ono pozitivno neka nas nosi dalje. Nekad su i te stvari najbolji trening i najbolja priprema za sljedeću utakmice. Umor se najbolje liječi da si u glavi prikazuješ one divne slike iz četvrtka. To je jedina terapija – rekao je trener Matjaž Kek.
Dragovoljac stiže na Kantridi motiviran da ipak pokaže zube europskoj Rijeci.
– Nema traženja alibija. Treba maksimalno ući utakmicu protiv ekipa koja je nova u ligi i poslije toliko godina na Kantridi sigurno sa svojim motivom. Hrvatski dragovoljac ima dobrih igrača i znaju igrati ako im se ponudi prostor i tada mogu biti ubitačni u kontrama. Njih će sigurno inspirirati i ambijent Kantride. Zato tražim oprez, mudrost i disciplinu. Moramo biti i nadahnuti za nogomet, ako će uopće uvjeti na terenu to dopustiti.
Na konferenciji je bio i Vedran Jugović koji će je ove sezone imao velikih problema s ozljedom. Zbog toga je u HNL – u od 15 riječkih utakmica igrao samo 4. No problem sa stopalom je iza njega i konkurirati će za nastup protiv HD- a.
– Nakon utakmice s Lyonom javnost vjerojatno smatra da bi trebali lako pobijediti. Ali mi u klubu znamo koliko je to ozbiljna utakmica i maksimalno se spremamo za nju. Nema nekih razlika uoči priprema za ovu utakmicu ili onu prije. Sigurno je da smo favoriti i to moramo pokazati na terenu. Unatoč vremenu, pozvao bih navijače da dođu na utakmicu i da nas podrže jer nam to znači puno.
Za utakmicu ne konkuriraju kartonirani Brezovec te i dalje ozlijeđeni Lešković, Cesarec, Zlomislić i Okechukwu.
Utakmica Rijeka – Hrvatski dragovoljac počinje u 19 sati.

Previous articleKrug po Indiji (9): U sjedištu tibetanske vlade u egzilu
Next article‘Riječka scena je samo naličje mita kojeg smo stvorili da bismo preživjeli intelektualnu i moralnu krizu’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here