Home Vijesti VIDEO: Na Kosovu iz auta upucani dječak i mladić srpskog podrijetla, izbili...

VIDEO: Na Kosovu iz auta upucani dječak i mladić srpskog podrijetla, izbili neredi

106
0

Dječak i mladić srpskog podrijetla upucani su na Kosovu iz vozila u pokretu, piše Blic. Upucani su 11-godišnji Stefan Stojanović i 21-godišnji Miloš Stojanović. Do napada je došlo u mjesti Gotovuša kod Štrpca na jugu Kosova. Riječ je o općini s većinski srpskim stanovništvom.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, a riječ je o srspkoj instituciji, objavila je da je na mladiće pucao lokalni Albanac, piše Blic.

Kako se navodi, “djeca su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu”. “Oni su zadobili prostrijelne rane, jedan dječak je pogođen u šaku a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi”, dodaje se.

U priopćenju koje prenosi Blic piše se o djeci iako je u srpskim medijima objavljeno da jedna žrtva ima 21 godinu.

“Riječ je o očiglednom pokušaju ubojstva nedužne srpske djece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi. Iako je više očevidaca vidjelo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila.

Dodaje se da je “ovakav napad direktna je posljedica antisrpske politike Albina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić”. “Zahtijevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povrijeđenima pružiti svu neophodnu pomoć”, piše u priopćenju.

Nakon vijesti o ranjavanju, lokalni stanovnici blokirali su cestu. Prosvjednici su najavili da će blokada trajati sve dok se napadač na djecu ne uhvati.

Previous articleUkrajina objavila kad očekuje kraj rata
Next articleFrancuski mediji: Uprava Lyona je znala što je Lovren radio. Zašto nitko ne reagira?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here