Home Mozaik VIDEO Ogromna anakonda snimljena u Brazilu, mještani tvrde da je to kod...

VIDEO Ogromna anakonda snimljena u Brazilu, mještani tvrde da je to kod njih “normalna pojava”

77
0

Videozapis anakonde u brazilskom gradu Bonito postao je viralan na TikToku i skupio više od sedam milijuna pregleda

U kojim se zemljama uglavnom nalaze anakonde?
Prema Smithsonianovom nacionalnom zoološkom vrtu, zelene anakonde nastanjuju sjeverne regije Južne Amerike, a njihove najveće populacije nalaze se u bazenu Orinoca u Kolumbiji, bazenu rijeke Amazone u Brazilu i poplavljenim pašnjacima Llanosa u Venezueli. Mogu se naći i u nekoliko drugih zemalja, uključujući Ekvador, Peru, Boliviju, Gvajanu, Paragvaj, Francusku Gvajanu i Trinidad. Ove zmije preferiraju tropske kišne šume i često se nalaze u plitkim, sporim vodama kao što su rijeke, potoci i poplavljeni travnjaci. Većinu vremena provode u vodi, ali se mogu naći i na kopnu u gustoj vegetaciji, uključujući drveće.
Što jedu anakonde?
Kao mesožderi, zelene anakonde koriste svoje snažne čeljusti kako bi uhvatile svoj plijen i zatim ga ugušile prije nego što ga cijelog progutaju. Oni su neotrovni konstriktori i mogu odvojiti čeljust kako bi progutali plijen koji je mnogo veći od njih samih, iako pažljivo procjenjuju rizik od ozljeda velikim plijenom. Zelene anakonde imaju spor metabolizam i obično trebaju jesti samo jednom svakih nekoliko tjedana, osim za rasplodne ženke.

@togoodz

This GIANT anaconda has been spotted In Bonito,Brazil. 🇧🇷Anaconda’s are the worlds largest snakes. #fyp

♬ original sound – Angel 🦉
Previous articleJugoslavenska zastava (skoro) zabranjena u Berlinu: njemačka policija je mislila da je zastava jedne druge države
Next articlePredstavnik Srbije na Eurosongu jednim detaljem odat će počast žrtvama dva masakra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here