Home Sport VIDEO: Skok kakav se ne pamti! Slovenac preletio skakaonicu, srušio rekord i...

VIDEO: Skok kakav se ne pamti! Slovenac preletio skakaonicu, srušio rekord i pao

191
0

Slovenac Timi Zajc nošen jakim vjetrom skočio je 161.5 metara na natjecanju mješovitih reprezentacija u njemačkom Willingenu. Zajc se nakon nevjerojatnog skoka nije uspio zadržati na nogama, zbog čega ne vrijedi kao novi rekord. Pao je, klizio i zatim se uhvatio za koljeno. Srećom, nije došlo do teže ozljede 22-godišnjeg skijaša skakača, što je potvrdio slovenski izbornik Robert Hrgota.

“Jako zahtjevno natjecanje. Srećom, sve je u redu s Timijem. Imali smo dva odlična skoka, no mislim da je natjecanje prekasno prekinuto. Uvjeti nisu bili sigurni. Mislim da ovo može biti upozorenje za ubuduće. Sigurnost mora biti prva, a onda veliki skokovi”, rekao je Hrgota.

Rekord iz 2021. godine drži Poljak Klemens Muranka, koji je skočio 153 metra. Prva runda skokova održana je u lošim vremenskim uvjetima, uz puno vjetra, zbog čega su organizatori odlučili da druge serije neće biti. Zajc se u takvim uvjetima triput morao micati sa starta jer se zaletište triput pomicalo.

Inače, skakaonica u Willingenu ima 130 metara. Norveška je na kraju osvojila prvo mjesto s 415 bodova. Austrija je bila druga s 415 bodova, Njemačka treća s 409.8 bodova, Japan četvrti s 375.8, a Slovenija peta s 367.4 boda.

Previous articleKukoč žestoko kritizirao Alena Halilovića: “Ono što radi je uvreda za nogomet”
Next articleBožinović o slučaju Platak: Policija je odradila posao najbolje što može

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here