Home Vijesti VIDEO: Ukrajinci stigli u Kupyansk!

VIDEO: Ukrajinci stigli u Kupyansk!

224
0

Ukrajina je u petak pokrenula ofenzivu na istoku zemlje, nastojeći odsjeći ruske snage dok je Kijev postigao svoj najveći proboj u mjesecima teških borbi.

Tijekom posljednja tri dana ukrajinske snage napredovale su gotovo 50 kilometara, ili oko 31 milju, u sjeveroistočnoj regiji Harkiva, rekao je u petak glavni stožer vojske.

Slike ukrajinske zastave podignute iznad zgrada lokalne uprave i stanovnika koji pozdravljaju vojnike sa suzama radosnicama podigle su moral diljem zemlje nakon mjeseci obrane. Jedna snimka prikazuje ukrajinske vojnike u gradu Balakliya kako se penju na vrh oklopnog transportera kako bi srušili transparent s natpisom: “Mi smo uz Rusiju!”

Najnovije fotografije objavljene na Twitteru prikazuju ukrajinske vojnike na ulazu u Kupyank, ključno strateško čvorište. Iz grada se dižu stupovi dima. Prema nekim informacijama, ukrajinci su već stigli do rijeke Oskil i odsjekli ruske trupe koje se nalaze južnije u Izyumu. Iz

Ruski službeni izvori očekivano negiraju ukrajinske uspjehe, službena ruska novinska agencija izvijestila je da se nijedan ukrajinski vojnik nije probio u oblast Kupyanska što je već demantirano mnogobrojnim fotografijama koje kruže društvenim mrežama.

Previous articleFOTO: Ćiro Blažević uveličao premijeru svojim dolaskom
Next articleTalijanski izbornik bijesan nakon poraza od Hrvatske: Sramota!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here