Home Vijesti VIDEO: Vode se žestoke borbe kod Zmijskog otoka

VIDEO: Vode se žestoke borbe kod Zmijskog otoka

178
0

I ruska i ukrajinska strana objavile su informacije o borbama koje se vode kod Zmijskog otoka, svjetskoj javnosti dobro poznatog s početka rata.

Rusko Ministarstvo obrane tvrdi da su njihove snage na području Zmijskog otoka nedaleko od ukrajinske obale srušile nekoliko ukrajinskih zrakoplova i dronova.

Glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane, Igor Konašenkov, rekao je da su ruske snage srušile ukrajinski bombarder Su-24, borbeni avion Su-27, tri helikoptera Mi-8 na kojma su se nalazile desantne snage i dva drona turske proizvodnje.

“Uništen je i ukrajinski desantni čamac Stanislav”, rekao je Konašenkov.

Ukrajinci su pak ranije objavili da se oko Zmijskog otoka vode borbe, ali nisu naveli da imaju gubitaka. Objavili su snimku dronom koja, kako tvrde, prikazuje uništenje ruskog amfibijskog plovila na Zmijskom otoku. Tvrde i da su pogodili dva raketna sustava protuzračne obrane.

Zmijski otok široj je javnosti poznat od početka ruske invazije, kad su ukrajinski vojnici prkosno reagirali na prijetnju ruskog ratnog broda Moskve, koji je u otad potopljen. Prema audiosnimci koju su tada objavili Ukrajinci, ruski časnik s broda Moskva naredio je ukrajinskim braniteljima da polože oružje, a ukrajinski vojnik je odgovorio: “Jebi se, ruski ratni brode”.

Prvo se vjerovalo da su svi ukrajinski branitelji ubijeni, ali kasnije se ispostavilo da su živi, ali su se morali predati jer im je nestalo streljiva.

Previous articleVIDEO: Pogledajte kako su Ferlin i Battifiace još jednom sve podigli na noge!
Next article‘U Rijeci sam slavio trofeje s 50 tisuća ljudi, ali navijam za Hajduk’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here