Home Najnovije VIDEO – Željko Jovanović prije 2 tjedna: Surađivat ćemo sa svima osim...

VIDEO – Željko Jovanović prije 2 tjedna: Surađivat ćemo sa svima osim s HDZ-om

854
1

‘Svi ljudi koji su izabrani u Vijećima mjesnih odbora SDP-u su poželjni su partneri za suradnju osim onih iz HDZ-a koji nam je neprihvatljiv’, doslovno je izjavio zamjenik gradonačelnika Željko Jovanović gostujući neposredno nakon izbora za Vijeća mjesnih odbora u emisiji ‘Pressjek’ Kanala Ri. Međutim, samo 2 tjedna kasnije Jovanović je okrenuo ploču i pogazio vlastitu riječ. Kada je u dva mjesna odbora SDP-u ponestalo manevarskog prostora za trgovinu, okrenuli su se upravo HDZ-ovim ljudima s kojima je SDP sklopio koaliciju u MO Draga i Bulevard. Istina je da se u mjesnim odborima ne bi trebalo biti mjesta za visoku politiku. U tom smislu nije toliko problematična nečija koalicija sa HDZ-om ali je vrhunac licemjerja da su u slučaju Drage i Bulevarda koalirali upravo oni koji su i za tu razinu vlasti javno zagovarali političke kriterije.


Jovanović prije desetak dana u Pressjeku Kanala Ri: Surađivat ćemo sa svima osim sa HDZ-om

Slično vrijedi i za HDZ iz kojeg doduše nakon izbora nisu bili toliko rezolutni vezano uz potencijalne koalicije s SDP-om. Oni su deklarativno vrlo oštri prema aktualnoj vlasti, a iza kulisa premreženi s njom raznim poslovnim i političkim interesima. Nije ovo ni prvi ni zadnji puta da su birači prevareni. Međutim, naprosto je nevjerojatno koliko je malen komadić vlasti dovoljan da riječki SDP-ovci, odnosno HDZ-ovci i ovog puta pokažu koliko drže do vlastitih principa. (rd)

1 COMMENT

  1. Izgleda da su se frakcije unutar KPH izgladile nesuglasice oko toga tko je kriv za propast Jugoslavije i počinju surađivati za sveopće dobro i oživljavanje Z. Balkana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here