Home Vijesti VIDEO: Žena dok su Putina snimali u Mariupolju: ‘Ovo je laž, sve...

VIDEO: Žena dok su Putina snimali u Mariupolju: ‘Ovo je laž, sve je samo predstava’

132
1

Ruski predsjednik Vladimir Putin jučer je iznenada posjetio okupirani ukrajinski grad Mariupolj, samo nekoliko dana nakon što je Međunarodni kazneni sud izdao nalog za njegovo uhićenje.

Na videu koji prikazuje Putina kako se sastaje s lokalnim stanovništvom, koji su podijelili ruski državni mediji, može se čuti kako osoba u pozadini viče: “Ovo je laž, ovo je samo predstava.” Putinova pratnja brzo je reagirala i pokušala pronaći osobu koja je vikala, piše CNN.

Na istoj snimci stanarka opisuje obližnji stambeni blok kao “komadić raja”, na što Putin odgovara da ga planiraju proširiti.

“Vidjeli smo te toliko puta na televiziji”, rekao je jedan od stanara, na što mu je Putin odgovorio: “Moramo se početi bolje upoznavati.”

U Mariupolju su se odvijale neke od najžešćih borbi u ratu, a često se koristi u propagandne svrhe otkako ga je Moskva zauzela prošle godine.

Satelitske slike od prošlog svibnja pokazale su opsežna iskapanja i čišćenje ruševina oko grada, uključujući bombardirano kazalište u Mariupolju. U mjesecima koji su uslijedili ruski državni mediji objavili su snimke obnovljenih područja, a Putin je objavio da će obnoviti cijeli grad.

Izvještaji o planiranim suđenjima kružili su prošlog kolovoza nakon što su ruski mediji objavili slike kaveza u filharmonijskoj dvorani u Mariupolju, koji su očito bili namijenjeni ukrajinskim ratnim zarobljenicima iz željezare Azovstal.

Previous articleŽena u Puli hranila mačke, dobila kaznu od 132 eura: ‘Kako da sad preživim mjesec?’
Next articleDalić na pitanje igra li Livaja od prve protiv Walesa: Poljud mu leži, doma je

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here