Home Mozaik (VIDEO)”Rijeka sreće” na Molo longu: Lampionima do glazbala za djecu sa sindromom...

(VIDEO)”Rijeka sreće” na Molo longu: Lampionima do glazbala za djecu sa sindromom Down

973
0

Na Molo longu će se u subotu, 23. ožujka, od 18 do 22 sata održati manifestacija Rijeka sreće, u sklopu koje će se puštati „lampioni sreće“. Cilj projekta je okupiti građane svih uzrasta na jednoj od lokacija u gradu te ih povezati druženjem, glazbom i lijepim željama i djelima, kazao je na konferenciji za medije organizator Alen Petelinc iz We Move Event Agency. S obzirom na to da je ožujak tradicionalno posvećen osobama sa sindromom Down, dio novca prikupljen prodajom letećih lampiona donirat će se za opremanje glazbene sobe Udruge za sindrom Down – Rijeka 21.

Alen Petelinc također je naglasio da je ovogodišnji event „Rijeka sreće“ prvi u nizu budućih projekata, koji će građanima osim zabave omogućiti i aktivno sudjelovanje u pomoći onima kojima je pomoć neophodna u našem gradu.

„Lampion sreće“ može se nabaviti kupnjom vaučera po cijeni od 25 kuna, koji će se prodavati na riječkom Korzu 21. i 22. ožujka od 10 do 18 sati. Cijena lampiona na dan manifestacije iznosi 30 kuna, a moći će se kupiti i na riječkom lukobranu. Za potrebe akcije osigurano je dvije tisuće lampiona, koji su biorazgradivi i ne predstavljaju štetnost za okoliš. Osim toga, na lukobranu će biti postavljeni kontejneri za iskorištene lampione, a u suradnji s pokroviteljem projekta Gradom Rijeka, odmah nakon manifestacije organizirano je čišćenje mora i okolice.

Predsjednica Udruge za sindrom Down – Rijeka 21 Mila Čuljak izrazila je zadovoljstvo toplim odazivom zajednice i potporom radu njezine Udruge. Muzikoterapija, koja će se izvoditi u novoopremljenoj glazbenoj sobi, pomaže osobama sa sindromom Down ostvariti njihov potencijal. „Glazba je, poput pokreta, univerzalan jezik te djeci sa sindromom Down pomaže kod komunikacije i izražavanja, a isto tako ih kao i svih nas, opušta i zabavlja“, rekla je Čuljak.

Članovi Udruge Rijeka 21 će u subotu, na Molo longu izvesti par glazbenih točaka. Program počinje u 18 sati plesnom točkom „Mi plešemo“, uz pratnju glazbene grupe Vid i Vidovnjaci. Slijedi razgibavanje uz zumbu, koju će voditi Isabella Hujić. U sklopu manifestacije „Rijeka sreće“ čitat će se i poruke roditelja djece sa sindromom Down, čime organizatori žele pokazati da su ljudi s kromosomom više isti kao svi mi – imaju  hobije, male radosti i želje. Poruke uz fotografije djece iz Udruge možete već sad pročitati na facebook stranicamaUdruge Rijeka 21.

Program završava u 21 sat, kada će se u nebo pustiti dvije tisuće lampiona, što će milenijskom fotografijom ovjekovječiti poznati riječki fotograf Davor Dragičević.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here