Mozaik

(VIDEO)”Rijeka sreće” na Molo longu: Lampionima do glazbala za djecu sa sindromom Down

(VIDEO)”Rijeka sreće” na Molo longu: Lampionima do glazbala za djecu sa sindromom Down

Na Molo longu će se u subotu, 23. ožujka, od 18 do 22 sata održati manifestacija Rijeka sreće, u sklopu koje će se puštati „lampioni sreće“. Cilj projekta je okupiti građane svih uzrasta na jednoj od lokacija u gradu te ih povezati druženjem, glazbom i lijepim željama i djelima, kazao je na konferenciji za medije organizator Alen Petelinc iz We Move Event Agency. S obzirom na to da je ožujak tradicionalno posvećen osobama sa sindromom Down, dio novca prikupljen prodajom letećih lampiona donirat će se za opremanje glazbene sobe Udruge za sindrom Down – Rijeka 21.

Alen Petelinc također je naglasio da je ovogodišnji event „Rijeka sreće“ prvi u nizu budućih projekata, koji će građanima osim zabave omogućiti i aktivno sudjelovanje u pomoći onima kojima je pomoć neophodna u našem gradu.

„Lampion sreće“ može se nabaviti kupnjom vaučera po cijeni od 25 kuna, koji će se prodavati na riječkom Korzu 21. i 22. ožujka od 10 do 18 sati. Cijena lampiona na dan manifestacije iznosi 30 kuna, a moći će se kupiti i na riječkom lukobranu. Za potrebe akcije osigurano je dvije tisuće lampiona, koji su biorazgradivi i ne predstavljaju štetnost za okoliš. Osim toga, na lukobranu će biti postavljeni kontejneri za iskorištene lampione, a u suradnji s pokroviteljem projekta Gradom Rijeka, odmah nakon manifestacije organizirano je čišćenje mora i okolice.

Predsjednica Udruge za sindrom Down – Rijeka 21 Mila Čuljak izrazila je zadovoljstvo toplim odazivom zajednice i potporom radu njezine Udruge. Muzikoterapija, koja će se izvoditi u novoopremljenoj glazbenoj sobi, pomaže osobama sa sindromom Down ostvariti njihov potencijal. „Glazba je, poput pokreta, univerzalan jezik te djeci sa sindromom Down pomaže kod komunikacije i izražavanja, a isto tako ih kao i svih nas, opušta i zabavlja“, rekla je Čuljak.

Članovi Udruge Rijeka 21 će u subotu, na Molo longu izvesti par glazbenih točaka. Program počinje u 18 sati plesnom točkom „Mi plešemo“, uz pratnju glazbene grupe Vid i Vidovnjaci. Slijedi razgibavanje uz zumbu, koju će voditi Isabella Hujić. U sklopu manifestacije „Rijeka sreće“ čitat će se i poruke roditelja djece sa sindromom Down, čime organizatori žele pokazati da su ljudi s kromosomom više isti kao svi mi – imaju  hobije, male radosti i želje. Poruke uz fotografije djece iz Udruge možete već sad pročitati na facebook stranicamaUdruge Rijeka 21.

Program završava u 21 sat, kada će se u nebo pustiti dvije tisuće lampiona, što će milenijskom fotografijom ovjekovječiti poznati riječki fotograf Davor Dragičević.   

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Mozaik

Škoda u Rijeci snimila spot o sigurnosti biciklista, morate ga pogledati!

spApril 20, 2019

Salma Hayek i Samuel L. Jackson dolaze u Rijeku?

spApril 19, 2019

Zabranjeno korištenje plaže Sablićevo zbog opasnosti od odrona

spApril 19, 2019

Brod Galeb imao je tri blizanca, nijedan nije preživio kraj 2. svjetskog rata

spApril 18, 2019

Grad Rijeka će podržati inicijativu povodom 10-te godišnjice tragične smrti Simkea

spApril 17, 2019

Humanitarna akcija Riječkih anđela – USKRS SVIMA!

spApril 17, 2019

Riječki tunel zatvoren zbog prodora oborinskih voda, u tijeku sanacija!

spApril 17, 2019

The Beertija beer festić!

spApril 17, 2019

FOTO: Tvornica Kaltenberg pive na Kukuljanovu!

spApril 16, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.