Home Mozaik Vidić: Gvardiol mi je najdraži igrač ali ima Hrvatska još jednog mladića…

Vidić: Gvardiol mi je najdraži igrač ali ima Hrvatska još jednog mladića…

371
0

Legendarni srpski nogometaš Nemanja Vidić gostovao je u podcastu Rija Ferdinanda, s kojim je godinama činio stoperski tandem Manchester Uniteda. U jednom trenutku Ferdinand ga je pitao tko mu je trenutno najdraži obrambeni igrač, a Vidić je bez puno promišljanja otkrio da se radi o Gvardiolu. Zatim je pohvalio i Josipa Šutala.

Vidić imenovao Gvardiola kao najdražeg obrambenog igrača
“Uvijek sam volio gledati mlade obrambene igrače, volim vidjeti nekog novog. Na Svjetskom prvenstvu…” krenuo je Vidić, a Ferdinand ga je odmah prekinuo i upitao: “Gvardiol?”

“Da, hrvatski branič”, odgovorio je Vidić pa nastavio: “Bio je sjajan. Dobar je u posjedu, agresivan je, možete vidjeti da voli oduzimati lopte. To mi se sviđa. Isto to sam rekao i za Lisandra Martineza. Uzima lopte, uklizuje, bori se, to i je njegov posao, ali želi i igrati kad ima loptu. Gvardiol mi se zbilja jako sviđa.”

“Ali tu je i drugi obrambeni iz Hrvatske, imaju dva mlada stopera, mislim da ima 23 godine. On je također igrao na Svjetskom prvenstvu”, dodao je Vidić. Iako mu nije izrekao ime, jasno je da je mislio na Šutala, koji je na SP-u, doduše, igrao samo u utakmici za treće mjesto, ali je nakon Katara zamijenio Lovrena u prvih 11 reprezentacije.

“Kao što sam rekao, volim vidjeti nove, mlade braniče. Nemamo više onakvih kao što su bili Nesta, Maldini, Cannavaro… Gdje su sad takvi braniči? Zadnji takav koji još igra je Ramos. Poslije njega, tko je još bio takav? Dobro, Van Dijk je još tu. Ali nemamo više nikoga za koga bismo rekli: wow, kakav obrambeni igrač”, zaključio je Vidić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here