Mozaik

Više od 500 biciklista utrkuje se preko četiri kvarnerska otoka

Više od 500 biciklista utrkuje se preko četiri kvarnerska otoka

Iz središta Baške na otoku Krku, na put dug 270 km, krenula je utrka ‘Mitas 4 Islands’. Brdsko-biciklistička karavana dnevno će prevaljivati sedamdesetak kilometara i uživati u jedinstvenim ljepotama Krka, Cresa, Raba i Lošinja.

Veličanstven start, odlično vrijeme i puno optimizma na startu jedne od najvećih utrka u brdskom biciklizmu, treće u Europi, pete u svijetu. Hrvatskom turizmu promotori su stigli odasvud. Direktor utrke Tomislav Zobec ističe da su stigli iz cijeloga svijeta: od Namibije, Reunion Islanda, Nizozemske, Australije, Rusije, SAD-a, Kanade i iz cijele Europe.

Šesto natjecatelja uključilo se u utrku Mitas 4 Islands, a najbolji su krčku stazu, dugu 71 km, svladali za tri sata, stoji u priopćenju organizatora. U muškoj kategoriji pobijedio je Kross Racing Team: Poljak Bartlomiej Wawak i Švicarac Fabian Giger. U ženskoj kategoriji najuspješnije su bile Švicarke Cornelia Hug i Esther Süss tima Swissgirls. Hrvati su bili najbolji u kategoriji Masters: pobjednički Husqvarna MTB tim čine Ivica Mesarić i Pavao Roset.

Sutra je karavana u Loparu, očekuje ih spektakularni start s trajekta. Potom Jadrolinija čini svoje i prevozi sudionike iz Lopara do Merga, opet trajekt, pa pravac Osor i za kraj Lošinj. Situaciju u utrci možete uživo pratiti ovdje.

U Baški su presretni. Biciklisti iz cijeloga svijeta stigli su s još tisuću pratitelja. S puno optimizma krećemo u novu sezonu, govori direktorica Turističke zajednice Baška Ivana Kovačić. Podsjeća da su prošle godine imali gotovo milijun noćenja, a to je rekord svih rekorda zabilježen u toj destinaciji. S ovakvim događanjima u travnju, vjeruju da će ove godine ponoviti taj broj.

U svibnju je na redu ‘Crna ovca’, već ovoga vikenda stiže još 600-tinjak zaljubljenika u trčanje i bicikliranje koji će upoznati brda oko bašćanske doline.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Nizom radionica nastavljaju se Dani darovitih učenika

spMarch 21, 2019

FOTO: ‘I zvijezde štucaju’ – predstava o gradu koji je oduvijek prihvaćao razlike

spMarch 20, 2019

(VIDEO)”Rijeka sreće” na Molo longu: Lampionima do glazbala za djecu sa sindromom Down

spMarch 20, 2019

Rijeka sreće – lampionima do glazbala

spMarch 18, 2019

Znanstveni skup 300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom

spMarch 18, 2019

Trgovačka i tekstilna škola u Rijeci najbolja u kategoriji Videorad!

spMarch 15, 2019

Pituri nemaju sjećanja: Punokrvna komedija nobelovca Darija Foa (FOTO)

spMarch 15, 2019

Riječki NORD na istočno-europskoj turneji

spMarch 15, 2019

Matko Jelavić Obersnela optužio da ga je raspizdio, ovaj mu nije ostao dužan!

spMarch 14, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.