Mozaik

Više od 500 biciklista utrkuje se preko četiri kvarnerska otoka

Više od 500 biciklista utrkuje se preko četiri kvarnerska otoka

Iz središta Baške na otoku Krku, na put dug 270 km, krenula je utrka ‘Mitas 4 Islands’. Brdsko-biciklistička karavana dnevno će prevaljivati sedamdesetak kilometara i uživati u jedinstvenim ljepotama Krka, Cresa, Raba i Lošinja.

Veličanstven start, odlično vrijeme i puno optimizma na startu jedne od najvećih utrka u brdskom biciklizmu, treće u Europi, pete u svijetu. Hrvatskom turizmu promotori su stigli odasvud. Direktor utrke Tomislav Zobec ističe da su stigli iz cijeloga svijeta: od Namibije, Reunion Islanda, Nizozemske, Australije, Rusije, SAD-a, Kanade i iz cijele Europe.

Šesto natjecatelja uključilo se u utrku Mitas 4 Islands, a najbolji su krčku stazu, dugu 71 km, svladali za tri sata, stoji u priopćenju organizatora. U muškoj kategoriji pobijedio je Kross Racing Team: Poljak Bartlomiej Wawak i Švicarac Fabian Giger. U ženskoj kategoriji najuspješnije su bile Švicarke Cornelia Hug i Esther Süss tima Swissgirls. Hrvati su bili najbolji u kategoriji Masters: pobjednički Husqvarna MTB tim čine Ivica Mesarić i Pavao Roset.

Sutra je karavana u Loparu, očekuje ih spektakularni start s trajekta. Potom Jadrolinija čini svoje i prevozi sudionike iz Lopara do Merga, opet trajekt, pa pravac Osor i za kraj Lošinj. Situaciju u utrci možete uživo pratiti ovdje.

U Baški su presretni. Biciklisti iz cijeloga svijeta stigli su s još tisuću pratitelja. S puno optimizma krećemo u novu sezonu, govori direktorica Turističke zajednice Baška Ivana Kovačić. Podsjeća da su prošle godine imali gotovo milijun noćenja, a to je rekord svih rekorda zabilježen u toj destinaciji. S ovakvim događanjima u travnju, vjeruju da će ove godine ponoviti taj broj.

U svibnju je na redu ‘Crna ovca’, već ovoga vikenda stiže još 600-tinjak zaljubljenika u trčanje i bicikliranje koji će upoznati brda oko bašćanske doline.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

„Istria nobilissima“ (Plemenita Istra), veliki uspjeh riječkih umjetnika

spDecember 15, 2018

VIDEO: Time Out o Adventu u Rijeci

spDecember 14, 2018

Zbog kvara na grijanju otkazani programi u HNK Zajc

spDecember 14, 2018

Rijeka Advent: Gdje preko vikenda?

spDecember 13, 2018

Lista za Rijeku: Romolo Venucci zaslužuje gradski muzej

spDecember 13, 2018

‘Ljudi za ljude’: Sandi i Saša u subotu skupljaju slatkiše i poklone za braću bez roditelja!

spDecember 12, 2018

Festival kratkih filmova iz cijelog svijeta na 49. KRAF-u 2018. – Rijeka

spDecember 11, 2018

Noć HNK Rijeka: Rijeka je način života!

spDecember 11, 2018

Festival čokolade oduševio više od 10 tisuća posjetitelja

spDecember 9, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.