Home Biznis Višestruko nagrađivani ugostiteljski objekt primoran zatvoriti zbog visokih računa za struju

Višestruko nagrađivani ugostiteljski objekt primoran zatvoriti zbog visokih računa za struju

375
0

Britanski pub s Michelinovom zvjezdicom prisiljen je zatvoriti zbog krize i rastućih troškova života.

Pub Fontmell u mjestu Dorset je objavio da mora staviti “ključ u bravu” s obzirom na “trenutačnu situaciju” okrivljujući povećanje troškova komunalnih usluga od 58.000 funti i porast cijena dobavljača.

Na web stranici puba vlasnik je rekao da to “nije odluka koja je donesena olako”.

Britanska udruga pivara i pubova objavila je da je tvrtkama potrebna podrška.

Dok je prošlotjedno novo ograničenje cijena koje je objavio Ofgem namijenjeno pružanju zaštite pojedincima, obiteljima i umirovljenicima, poduzeća nisu obuhvaćena.

Emma McClarkin, izvršna direktorica British Beer and Pub Association rekla je: “Ovaj porast troškova struje nanijet će više štete našoj industriji od pandemije, ako se ništa ne poduzme u sljedećih nekoliko tjedana”.

“Postoje pubovi koji su prebrodili oluju protekle dvije godine, a sada se suočavaju s zatvaranjem zbog visokih računa za struju.

“Ako budemo trajno izgubili te ugostiteljske objekte, ne gubimo samo tvrtke i poslove koji ih prate, već i mjesta okupljanja ljudi koji imaju društvenu važnost. Trebamo podršku za tvrtke prije nego što bude prekasno.”

Fontmell je rekao za BBC da ne želi komentirati zatvaranje dok se “sve ne slegne, možda za nekoliko tjedana”.

Što se tiče zatvaranja, Maria Primmer komentirala je na društvenim mrežama: “Žao mi je što ovo čujem, ali osjećam da ćemo uskoro vidjeti još takvih primjera.”

Prošlog mjeseca kuhar i ugostitelj Mark Hix zatvorio je vrata puba The Fox u Corscombeu, navodeći kao razlog rastuće troškove i izazove s osobljem.

Previous articleRiječki nadbiskup o odbijanju krštenja djeteta lezbijskog para: Obilježje Crkve trebalo bi biti prihvaćanje!
Next articleTrener svih trenera u svjetlu kakvom ga šira javnost ne poznaje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here