Home Mozaik Vodila se kao nestala 42 godine: Sve je počelo kada je sa...

Vodila se kao nestala 42 godine: Sve je počelo kada je sa mužem otišla u bolnicu, a onda se dogodilo čudo

461
0

Flora Stevens (78) iz američke države New York, koja je nestala u kolovozu 1975., pronađena je u Massachusettsu 2017. godine, a njezin je slučaj šokirao svijet.

Naime, nakon što je pronađena, šerif okruga Sullivan u New Yorku, Mike Schiff, rekao je da je Flora koristila prezime Harris kad su joj detektivi ušli u Lowell, blizu Bostona. Flora boluje od demencije i živjela je u kući prilagođenoj invalidima, objavile su vlasti.

Nije poznato što se dogodilo s Florom otkad je nestala do dana kada je pronađena.

– Glavna stvar je da je Flora sigurna. Ne događa se često da slučaj nestale osobe riješimo nakon 42 godine – istaknuo je šerif.

1975. Flora je radila u odmaralištu Ketskils. Nestala je nakon što ju je suprug odveo liječniku i ostavio u bolnici u Monticellu, 120 kilometara sjeverozapadno od grada New Yorka. Kad se vratio po nju, otišla je.

Policija je s vremena na vrijeme razmatrala njezin slučaj, ali nisu mogli ući u trag tada 36-godišnjoj Flori. Napredak u istrazi postignut je tek u rujnu 2017. godine, zahvaljujući informacijama detektiva njujorške policije koji je radio na drugom slučaju. Neidentificirani ostaci žene pronađeni su u susjednoj četvrti Orange, a poklopili su se s općim karakteristikama Flore Stevens.

Za identifikaciju je zatražen DNK njezine rodbine. Dok je pretraživao podatke, detektiv Rich Morgan otkrio je da je netko koristio Florin broj socijalnog osiguranja u Massachusettsu.

Policija je tako stigla do Loulea, gdje je potvrđeno da broj pripada stanovnici Flori Harris, koja je tamo živjela od 2001. Ispostavilo se da je to Flora Stevens, koja je nestala 1975. godine.

No, Flora zbog svog stanja nije mogla reći što joj se događalo u životu u te 42 godine, ali se prepoznala na identifikacijskoj fotografiji zaposlenika u odmaralištu.

Liječnička kartica pokazuje da je Flora živjela u New Hampshireu i gradu New Yorku, prije nego što je došla u Lowell. Florin suprug umro je 1985. godine, a nema druge rodbine, rekli su dužnosnici.

Previous articleSeverina: Porfirije je dopustio da se kršteno dijete opet krsti u pravoslavnoj crkvi
Next articleFOTO: Hrpu stare krame iskrcali na Piramidi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here