Home Vijesti Vojni analitičar: Ovo je preokret, ali rat još ni približno nije gotov

Vojni analitičar: Ovo je preokret, ali rat još ni približno nije gotov

106
0

Profesor s Fakulteta političkih znanosti Robert Barić za N1 je komentirao ofenzivu ukrajinskih snaga na istočnom bojištu. Kako je rekao, Ukrajinci su to mjesecima pripremali i osvojili su značajne točke uz glavnu komunikacijsku željezničku prugu.

“Rusi su pokazali da nemaju logistiku čim se maknu od željeznice. Nakon osvajanja tog dijela, Ukrajinci su samo grabili naprijed. Bilo im je važno ostvariti neke konkretne rezultate na terenu, a i važno je što su pokazali da itekako znaju koristiti zapadno oružje”, kaže.

“Pažnja itekako treba ostati na Hersonu na jugu kao glavnoj ofenzivnoj točki. Ako su istiniti podaci koji stižu s terena da se i tamo ruske snage povlače, to vjerojatno i nije očekivano jer su prometno izolirani.

Ukrajinci sada neće krenuti žestoko jer bi to bilo pogibeljno, ali će pustiti Ruse da u toj izolaciji izgladne i da padnu kao trula kruška. Ipak Rusija i dalje ima snage za vojne operacije i ovaj rat”, zaključuje Barić i dodaje da rat, unatoč ovom velikom preokretu, neće tako brzo završiti.

Previous articleVeliko istraživanje: 5G i cjepivo s čipovima izlaze iz mode, evo koje teorije zavjere su trenutno in!
Next articleVIDEO: Navijač na ličkom derbiju opalio iz zolje. Raketa eksplodirala među igračima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here