Home Vijesti Vozaču Alfa Romea na Mlaki izmjereno 2,32 promila, vozačka mu oduzeta još...

Vozaču Alfa Romea na Mlaki izmjereno 2,32 promila, vozačka mu oduzeta još 2019. godine!

140
0

Tijekom proteklog, produženog vikenda prometna policija je na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 201 prometni prekršaj.

Ponovo je najviše prekršaja prekoračenja brzine – 80, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa – 28, devet je prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i tri prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava te još 75 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 177 km/h zabilježena je 7. travnja oko 13,10 sati na auto cesti A6, kod čvora Vrbovsko, gdje se vozač osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,32 g/kg izmjerena je također 7. travnja oko 23 sata na području Mlake u Rijeci, gdje je policija zaustavila 51-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Alfa Romeo, riječkih registracijskih oznaka. Uz to je utvrđeno da upravlja vozilom iako mu je još u ožujku 2019. godine oduzeta vozačka dozvola zbog neodazivanja na izvanredni liječnički pregled te da ga je policija i ranije u nekoliko navrata zatekla i prijavila zbog počinjenja istovrsnih prekršaja.
Protiv ovog 51-godišnjaka nadležnom općinskom sudu podnosi se optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u iznosu od 5.300 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od 12 mjeseci.

Osim navedenih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodile su se 32 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, šest ih je teže, a četiri su lakše ozlijeđene.

Previous articleGolman u Švedskoj primio gol jer za bijelu točku mislio da je lopta!
Next articlePočela prodaja ulaznica za Jadranski derbi, Rijeka neće prodavati ulaznice za navijače Hajduka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here