Vijesti

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 20 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a četiri su osobe lakše ozlijeđene.
Teže je ozlijeđeno dvoje pješaka u prometnim nesrećama koje su se dogodile 15. ožujka u Crikvenici i Rijeci. Na području Crikvenice ozlijeđen je 66-godišnjak kojeg je na pješačkom prijelazu oborilo osobno vozilo kojim je upravljao 58-godišnji vozač, dok je u Rijeci ozlijeđeno dijete koje je prelazilo kolnik na znak upaljenog crvenog svjetla na semaforu.
Zabilježeno je i nekoliko prometnih nesreća u kojima su sudionici bili pod utjecajem alkohola.
U prometnoj nesreći, srećom bez ozlijeđenih osoba 17. ožujka oko 11 sati na magistrali iznad Jadranova sudjelovao je 21-godišnji vozač Alfa Romea, riječkih registracijskih oznaka koji je upravljao vozilom unatoč važećoj zabrani upravljanja te pod utjecajem alkohola od 2,11 g/kg. Prilikom uključivanja u promet nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike ili imovinu, prešao je na drugi kolnički trak te udario u teretno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka koje se kretalo iz suprotnog smjera. 21-godišnji vozač je prekršajno sankcioniran zbog više prometnih prekršaja: vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, nepropisnog uključivanja u promet i nekorištenja sigurnosnog pojasa.
Zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcioniran je i 29-godišnjak koji je upravljajući osobnim vozilom marke Audi, riječkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,22 g/kg u noći 16. ožujka prouzročio prometnu nesreću na području mjesta Praputnjak, u blizini Bakra. Uslijed neprilagođene brzine po izlasku iz zavoja udario je u osobno vozilo zaustavljeno uz rub kolnika, koje je potom odbačeno te udarilo u betonski zid garaže i drugo vozilo parkirano u dvorištu. U ovoj prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozači Audija i dvojica putnika u ovom vozilu.
Nadalje, u službenim prostorijama policije zadržan je 27-godišnji vozač motocikla marke Kawasaki, krapinskih registracijskih oznaka zaustavljen 16. ožujka oko 23.30 sati na području Čavli s koncentracijom alkohola od 1,80 g/kg.
Tijekom 15. ožujka policija je na području Rijeke zatekla i dvojicu vozača koji su upravljali vozilima iako imaju važeće zabrane upravljanja, a riječ je o 35-godišnjem vozaču teretnog vozila i 50-godišnjem vozaču osobnog vozila.
Radi vožnje pod utjecajem alkohola privremeno je oduzeta vozačka dozvola 57-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, zaustavljenom u noći 17. ožujka na području mjesta Banjol na otoku Rabu, koji je osobnim vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 1,16 g/kg.
Na graničnom prijelazu Rupa zatečena su dvojica vozača s prometnim dozvolama kojima je istekao rok važenja te su im izdani prekršajni nalozi.
I ovom prilikom pozivamo vozače i druge sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Stiže pijesak iz Sahare, tko nije oprao auto, neka ga ni ne pere!

spApril 20, 2019

VIDEO: Požar u Sušačkoj Dragi, kanader nad Sušakom!

spApril 20, 2019

Autobus pun putnika izgorio na autocesti Rijeka – Zagreb!

spApril 19, 2019

Grad podijelio četiri tisuće porcija srdelica

spApril 19, 2019

Na današnji dan: Orao vraćen na gradsku uru!

spApril 19, 2019

Sud ukinuo pritvor bivšoj upravi Uljanika

spApril 18, 2019

Zbog proljetnih školskih praznika Autotrolej dodatno prorijedio vozni red!

spApril 17, 2019

Milin otac: Ne pada nam napamet novac prepustiti politici, odreknite se bijednih 5 lipa!

spApril 17, 2019

Danko Končar tužio portal Rijeka Danas, tvrdi da se zbog nas morao opravdavati državnom vrhu!

spApril 17, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.