Home Vijesti Vozio bez vozačkog i pod utjecajem alkohola

Vozio bez vozačkog i pod utjecajem alkohola

421
0

U noći 15. studenoga na području Opatije policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka zaustavili su 25-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Utvrđeno je kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a uz to izmjerena mu je i koncentracija alkohola od 1,36 g/kg. Isto tako, sa sobom nije imao ni osobnu iskaznicu.
Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama priveden je i zadržan u službenim prostorijama policije. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola policijski službenici Policijske postaje Opatija izdali su mu obvezni prekršajni nalog na iznos od 5.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od devet mjeseci.
Nadalje, budući da je riječ o počinitelju prometnih prekršaja koji je već ranije novčano sankcioniran zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugih prometnih prekršaja, tijekom 15. studenoga doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Rijeci. Presudom navedenog Suda izrečena mu je kazna zatvora u trajanju 30 dana, uvjetno na godinu dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here