Home Mozaik Vremenska prognoza za vikend: ljeto, gdje si?

Vremenska prognoza za vikend: ljeto, gdje si?

227
0

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj opet će se sredinom dana i poslijepodne mjestimice razviti tornjasti grmljavinski oblaci uz lokalne pljuskove, izraženije najprije na zapadu uz granicu sa Slovenijom, a zatim, uglavnom predvečer oko Zagorja i Međimurja, piše net.hr

Pojačan je i vjetar uz prolazne pljuskove, a bit će toplo i sparno uz 25 °C.

Još uvijek smo u polju izjednačenog tlaka, a poremećaji se zadržavaju dalje od nas. No, u atmosferi iznad naših krajeva ima dosta vlage, a danas pristiže i još jedna manja porcija s jugozapada.

Subota

Uglavnom suho, s mjestimičnom naoblakom, ponajviše na moru, ujutro i prijepodne. Tek će koji pljusak biti moguć na sjevernom Jadranu, češće prema otvorenome moru, te u gorju. U unutrašnjosti izostankom vjetra ponegdje nakratko magla ili zaostali niski oblaci. Jutro će biti razmjerno ugodno, u Dalmaciji opet i toplo.

Sredinom dana i poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj mjestimičan razvoj tornjastih grmljavinskih oblaka uz lokalne pljuskove, izraženije najprije na zapadu uz granicu sa Slovenijom, a zatim, uglavnom predvečer oko Zagorja i Međimurja. Vjetar uz pljuskove prolazno pojačan, a do tada podjednako toplo i sparno uz 25 °C.

Na istoku djelomice sunčano, vrlo toplo i sparno, između 25 i 27 °C. Moguće prolazno kraće nevrijeme, osobito oko slavonskog gorja, a krajem dana izraženije u Podravini i Baranji.

U Dalmaciji pretežno vedro, ali u zaobalju može pasti koji pljusak praćen grmljavinom, većinom uz granicu sa BIH i oko Biokova. Temperatura slična, oko 26-27 °C, ali prolazno vjetrovitije uz umjeren pa i pojačan sjeverozapadnjak te zapadnjak.

Na sjevernom Jadranu nešto zaostalih oblaka, ali uz lokalno jači razvoj na širem riječkom području, u unutrašnjosti Istre, uz njenu istočnu obalu te u Gorskom kotaru i Lici može biti pljuskova i grmljavine, izraženijih uz granicu sa Slovenijom. Slab sjeverozapadnjak, navečer bura, a temperatura od 22 do 27 °C.

Previous articleBritansko ministarstvo obrane: Ukrajinci su probili prvu liniju ruske obrane
Next articleMamić uputila žestoku kritiku Marku Livaji, nije ostala dužna ni Zlatku Daliću

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here