Home Vijesti Vučić: ‘Bojim se da ćemo za mjesec-dva ući u veliki svjetski sukob...

Vučić: ‘Bojim se da ćemo za mjesec-dva ući u veliki svjetski sukob kakvog nismo imali od Drugog svjetskog rata’

107
0

Opća rasprava 77. Skupštine UN-a započela je danas obraćanjem glavnog tajnika UN-a Antónia Guterresa koji je svjetskim čelnicima poručio da su zemlje “zarobljene u ogromnoj globalnoj disfunkcionalnosti” i da nisu spremne suočiti se s vodećim izazovima koji prijete budućnosti čovječanstva i sudbina planeta.

“Mislim da realne prognoze moraju biti još crnje od onoga što je rekao Guterres. Za nas je situacija još teža jer UN igra slabiju ulogu u svijetu, velike sile su preuzele sve na sebe. Dakle, danas je ovdje najveći skup, preko 150 suverena, šefova država, premijera, što znači da ljudi traže nadu. Bezbroj je kriza u svakom dijelu svijeta, svakako teška slika za sve nas”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Blic.

Prema njegovim riječima, nije teško pogoditi što će reći predsjednik Rusije Vladimir Putin.

“Pretpostavljam da se iz faze specijalne operacije približavamo velikom ratnom sukobu, a pitanje je gdje su granice. Bojim se da ćemo za mjesec-dva ući u veliki svjetski sukob kakvog nismo imali od Drugog svjetskog rata. No, na nama je da građanima pružimo sigurnost. Za sve nas, malene, nema lijepih i lakih vijesti i očekujem da će sve što ćemo vidjeti biti daljnje kompliciranje odnosa Zapada s Rusijom i Kinom”, dodao je Vučić.

Dodao je da Srbija nastavlja tražiti kompromisna rješenja, ali i jačati gospodarsku suradnju sa SAD-om, te da je to važno za Srbiju.

“Kao što pokušavamo održati dobre odnose s Rusijom i Kinom. To je jedina politika koju možemo imati. Zbog Kosova možemo imati samo svoju stranu. Moramo biti svugdje, jer se borimo za goli život našeg naroda i naše zemlje”, rekao je Vučić.

Previous articleManekenka u Milanu živjela kao robinja: Bila prisiljena na drogu i seks. ‘Objavit ću sva imena!’
Next articleU-23 Hrvatska razbila Katar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here