Home Vijesti Vučić: Posjetio sam školu u kojoj se dogodila pucnjava, noćima sam plakao

Vučić: Posjetio sam školu u kojoj se dogodila pucnjava, noćima sam plakao

37
0

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u Dnevniku RTS-a poručio je da će tražiti najstrožu kaznu za one koji su počinili masovna ubojstva, ali i za one koji su ih naoružavali i pomagali. Inače, Vučić je danas obišao obitelji žrtava masovnih pucnjava u selima Dubona i Malo Orašje. Ispričao je kako je razgovarao s roditeljima koji su izgubili i sina i kćer.

“Ja sam posjetio školu, ali samo nemam potrebu da se nekom opravdavam. Nisam vodio kamere sa sobom danas, vidjeli su me bez kamere. Bili su ljudi iz sigurnosti, bila je ravnateljica škole, nekoliko nastavnika. Upisao sam se u knjigu žalosti, obišao mjesto zločina. Užasno je, jeziva tragedija”, kazao je, prenosi Telegraf.

“Ali nemam potrebu da se opravdavam nekome tko misli da ima monopol na bol i tugu. Ni da objašnjavam nekome da sam normalan čovjek jer imam troje djece i da sam noćima plakao i borio se da donesemo mjere i nešto promijenimo”, dodao je. Istaknuo je kako je svakome pojedinačno izrazio sućut i da svakog dana raspravlja o tome što se može poduzeti.

Govoreći o potencijalnom zatvaranju škole, Vučić tvrdi da dio roditelji podržava takvu ideju, ali da je dio roditelja i djece protiv takve ideje. “Veći dio ne misli tako, ali što god roditelji kažu, mi smo spremni to učiniti. Ja sam bio šokiran, ja razumijem roditelje koji traže da im djeca tu ne idu. Meni to ne izlazi iz glave”, nastavio je.

Međutim, ponovio je kako smatra da djeca moraju ići u školu. “Djeca moraju nastaviti živjeti. Djeca to nekada i lakše preguraju nego odrasli. Postoje stručne osobe koje o tome odlučuju, a ne ja. Ono što oni kažu, stručnjaci i roditelji, mi ćemo to napraviti”, rekao je Vučić.

Zaključio je da moraju razmotriti što će učiniti dalje. “Škola se mora nastaviti, na ovom ili drugom mjestu, recite i napravit ćemo. Za nas je važno da smo krenuli u veliku akciju oduzimanja oružja”, naglasio je.

Previous articlePas uletio na nogometnu utakmicu, ukrao loptu i igrao se s njom, video postao hit!
Next articleUgostitelj: Na pohanom odresku od 28 eura zarada je samo 1 euro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here