Home Vijesti Vučić uoči Oluje: Obranit ćemo našu zemlju i pobijediti. Nemojte nam više...

Vučić uoči Oluje: Obranit ćemo našu zemlju i pobijediti. Nemojte nam više prijetiti

159
0

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je večeras rekao da će “čuvati i braniti” Srbiju, govoreći na Trgu slobode u Novom Sadu, na skupu na kojem se komemoriraju žrtve Oluje.

“Godinama u Srbiji kao da nije bilo svjedoka o zločinima počinjenim nad našim narodom”, rekao je, dodajući da su dva razloga zašto su se okupili na Trgu slobode. “Dva su razloga zašto smo danas ovdje. Prvi je tuga zbog ubijene djece, žena, staraca, 250.000 prognanika. Drugi je da se ta svjedočenja čuju. Vlastitom narodu nametnuli smo osjećaj krivice zbog 18 godina zanemarivanja sjećanja na srpsko stradanje.

Čak su nam i mijenjali ime, nazivali nas ‘hrvatskim Srbima’, ‘bosanskim Srbima’, ‘kosovskim Srbima’, a mi smo samo Srbi i razlike među nama nema. To što živimo u različitim državama, ne znači da pripadamo različitim narodima”, rekao je Vučić.

“Danas smo ovdje kako bismo pokazali da Srbija više nije šaka zobi i da nema namjeru savijati glavu i potvrditi im da zabranjeni grad Jasenovac i Oluja nisu mit, već činjenice s kojima živimo”, rekao je te dodao da “Srbija neće šutjeti i praviti se mrtva kada je netko pokušava ubijati i protjerivati njezine ljude”.

“Godinama šaljemo poruku da više neće biti Oluja i danas to ponovo radimo”, rekao je Vučić. “Zloupotrebljavajući situaciju u Ukrajini, mnogi su se zajedno okrenuli protiv Srba”, rekao je Vučić te dodao da Srbija više nije ista i da se više ne boji.

“Oluja je ranila srpski narod, teško je ranila, ali je Srbija dobila mnogo dobrih ljudi, od kojih su mnogi ovdje među nama. Obranit ćemo našu zemlju i pobijedit ćemo i nemojte nam prijetiti više”, poručio je.

Previous articlePogledajte golove Sahitija i Melnjaka za potpuni preokret Hajduka!
Next articleVIDEO: Krovinović rasparao mrežu za treći gol Hajduka!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here