Home Najnovije Vujić: Komadina naškodio Vladi, a sad bi opet htio biti župan!

Vujić: Komadina naškodio Vladi, a sad bi opet htio biti župan!

972
1

Čovjek koji je zamijenio Komadinu, a onda u godinu dana počeo uvoditi red u Županiji, zahtijevajući rezultate i odgovornost od stranački uhljebljenih kadrova, za novi broj Globusa prvi put otvoreno progovara zašto se protivi tome da se njegov prethodnik ponovno kandidira i vrati na vlast u županiji.

– Ne bih se složio da je Komadina arogantan čovjek. Ali inertan jest – dosta neodlučan, pomalo nekada i usporen. No, s druge strane, ona ima i dosta kvaliteta. Njegovom najvećom političkom greškom smatram to što je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima svima nama u Županiji, i suradnicima i stranci, rekao da ga mjesto župana više ne zanima i da bi on rado otišao u novu Vladu i preuzeo mjesto ministra, pri čemu se dosta dvoumio u koje bi ministarstvo išao – a sada, kao što vidimo, ipak nije odustao od mjesta župana, jer se ima namjeru ponovno kandidirati, na lokalnim izborima u svibnju 2013., misli Vujić koji smatra kako razmimoilaženja između Komadine i Ober­snela nikada nisu imala koncepcijski karakter nego su više bila osobne prirode.

Vujić je na konstataciju novinara prema kojoj bi u izravnom srazu s Komadinom imao više izgleda odgovorio kako ga raduje da većina hvali njegov način rada i da ga podržava ali i poteže ručnu na ideju o vlastitoj kandidaturi.
– Ne vjerujem. Pojedinci ne smiju biti važniji od stranke. To je stvar razgovora, dogovora i novih odluka. Ali on se već davno kandidirao, odluka o tome je donesena i ne znam da li za moju kandidaturu ima više prostora. Najvažnije je da SDP pobjedi na lokalnim izborima, poručuje Vujić koji bi u sukob s Vladom i stranačkim vrhom mogao doći i po pitanju 3.maja.
– 3.maj je najbolje hrvatsko brodogradilište. Daleko je bolje od splitskog, a rekao bih i od Uljanka. Ali ako dođete u situaciju da mu zabranite da ugovara nove poslove, onda taj sustav dovodite u likvidaciju. Nama nije svejedno, i nikome u Hrvatskoj ne bi trebalo biti svejedno što će se dogoditi s 3.majom.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here