Home Sport ‘Za dom spremni’ i mjerenje visine kukuruza dekor finala kupa Australije

‘Za dom spremni’ i mjerenje visine kukuruza dekor finala kupa Australije

679
0

Brojni navijači Sydney Uniteda 58, drugoligaša koji je senzacionalno izborio finale australijskog kupa, gdje je poražen 2:0 od Macarthura, na utakmici za trofej na Western Sydney Stadiumu vikali su “Za dom spremni” s visoko podignutim desnicama. Nakon što su tribine završile s dovikivanjem i salutiranjem ustaškog pozdrava, pri čemu je jedna počela s “Za dom”, a druga odgovorila “Spremni”, međusobno su si aplaudirali.

Sydney United je inače klub hrvatskih iseljenika u Australiji. Osnovan je 1958. pod imenom Sydney Croatia, ali je krajem osamdesetih godina promijenio ime jer Australija više nije dopuštala nacionalni predznak u nazivima klubova. Postao je prvi drugoligaš u povijesti koji je dogurao do završnice kupa u toj zemlji.

Sydney United je imao nevjerojatan put do finala. U svakoj fazi osim u prvom kolu bio je autsajder, ali je izbacio sve suparnike do finala, među kojima dramatično prvoligaše Western United i Brisbane Roar. U finalu je također igrao protiv favorita, ali u svom gradu.

Previous articleHrvatska senzacija iz Australije zaustavljena u finalu Kupa. Presudili im dva penala!
Next articleOva namirnica djeluje kao prirodna viagra, a možda može spriječiti i rak prostate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here