Home Mozaik Za krov nad glavom sestri i bratu 99-postotnom invalidu u 2 tjedna...

Za krov nad glavom sestri i bratu 99-postotnom invalidu u 2 tjedna skupili preko 65 tisuća kuna!

217
0

U samo dva tjedna, humanitarna akcija ‘Vjerujete li u čudo’ koja prikuplja sredstva za krov nad glavom za sestru i brata 99-postotnog invalida na Rukavcu, prikupila je preko 65 tisuća kuna!

Dragan (44) i Snježana (42) od rođenja žive u Rukavcu. Njihovi roditelji naslijedili su jedan dio kuće nakon što su dogledali stariji bračni par. Međutim za svog života to nikad nisu pravno prepisali. Danas, nakon 44 godine Snježana i Dragan su primorani napustiti “svoju” kuću i postaju beskućnici jer im 01.06.2022. slijedi deložacija, napisali su u objavi na facebook grupi Vjerujete li u čudo?.

Dragan je čovjek sa posebnim potrebama (99 posto invalidnosti), a u Rukavcu svi ga znaju. Snježana (njegova sestra) mu je skrbnik i cijeli život se muči i radi od jutra do sutra da bi imali život dostojan svakom čovjeku i što je najvažnije da bi ostali skupa. Međutim, sada kada ostaju bez krova nad glavom, država ih želi razdvojiti. Njega u starački dom a ona će se pobrinuti za sebe jer je radno sposobna. Ali mi, mještani Rukavca ne možemo to dopustiti jer znamo koliko su težak život imali. Nemojmo dopustiti da ih razdvoje jer na ovom svijetu nemaju nikoga osim jedan drugoga. Oni žele ostati u Rukavcu, a mi smo im pronašli jednu starinu u koja bi mogla postati njihov dom.
Potrebno nam je 500.000 kuna’, stoji u objavi.

‘Ako živimo u obilju, onda moramo barem pokušati pomoći ovim ljudima, budimo njihova svjetlost i podrška kad ih je već snašao ovako težak život.

Previous articleZapovjednik posljednih branitelja Mariupolja poslao posljednju poruku supruzi!
Next articleUmjesto Hrgovića protiv Kineza se borio Amerikanac. Evo kako se proveo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here