Home Najnovije Zajec: Nikad neću zaboraviti jednu Ćirinu rečenicu. Pitao me tko je taj...

Zajec: Nikad neću zaboraviti jednu Ćirinu rečenicu. Pitao me tko je taj debeli tip

83
0

“Derbi je uvijek derbi, bez obzira na bodovnu razliku i sastave. Svi u njemu daju sve od sebe i kao uvijek šanse su 50 – 50. Ako baš moram davati prognozu, reći ću 2:1 za Dinamo. Vjerujem da će Dinamo sutra napraviti veliki korak prema novom naslovu prvaka”, rekao je uoči derbija Velimir Zajec, jedna od najvećih Dinamovih legendi.

Na predstavljanju svoje biografije “Zeko” u Knjižnici Bogdana Ogrizovića Velimir Zajec dotaknuo se i sadašnje generacije Dinama te poručio da je to sigurno jedna od većih generacija kluba. “Nažalost, odlaskom Oršića i drugih igrača oni se lagano raspadaju kao sjajna generacija.

Tu je i dalje Arijan Ademi, koji je pravi kapetan i lider kluba i sjajan igrač, kao i Bruno Petković kod kojeg bih volio vidjeti malo više ozbiljnosti, Livaković koji je odličan golman i drugi. Napravili su sjajne uspjehe i treba im na tome čestitati. Sigurno da će se i njih pamtiti kao i starije generacije Dinamovih momčadi”, dodao je Zajec.

U razgovoru o knjizi Zajec se prisjetio i svojih nogometnih početaka, legendarnih dana iz 1982. godine, ali i direktorskih i trenerskih dana. “Nedavno sam pročitao da sam i dalje najuspješniji Dinamov trener u Ligi prvaka sa 7 bodova iz tri utakmice. Ali ja sam uvijek volio direktorski posao, poziciju sportskog direktora, to mi je uvijek bilo draže nego trenerski poziv.

Lijepo se sjetiti dana kad smo dovodili Davora Šukera početkom 90-ih, koji je po meni naš najbolji strijelac, egzekutor svih vremena, ili vraćanja imena Dinamo uz pomoć navijača, kao i našeg Ćire koji je bio poseban. Imao je trenersko znanje, ali i tu lukavu, bosansku stranu kojom nas je stalno motivirao i izvlačio iz nas najbolje.

Recimo, s njim sam imao sjajan odnos kao igrač, razgovarali smo otvoreno o svemu tada, svatko je znao do kuda može ići i to se vidjelo te 1982. godine. Recimo, nikad neću zaboraviti kada me na pripremama u Australiji pitao tko je taj debeli s kojim sam bio u liftu.

Ja sam mu rekao da je to naš golman, koji kad se dovede u red će mu biti prva opcija, i tako je bilo. Marijan Vlak je bio jako važan 1982. godine jer puno toga kreće od dobrog golmana. Vlak je skinuo tada nekoliko kila i bio je nezamjenjiv”, zaključio je Zajec, koji od idućeg tjedna kreće u miniturneju po Hrvatskoj u promoviranju svoje knjige.

Zasad je objavljeno kako su predviđene promocije u Požegi (1. ožujak u 19 h), Pregradi (5. ožujak u 17 h), Svetoj Nedelji (7. ožujak u 19 h) i Čakovcu (13. ožujak u 19 h), na kojima će se knjige moći kupiti po promotivnim cijenama, ali i dobiti Zajecov autogram, što su mnogi i ove subote tražili nakon promocije.

Previous articleLudnica igrača Slavena nakon pobjede: ‘Reci Zeka, samo reci, letit ćemo kao meci’
Next articleSplitska grupa otpjevala a capella verziju Mame ŠČ!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here