Home Vijesti Žarko Puhovski: Šimićeva kazna je nepravedna

Žarko Puhovski: Šimićeva kazna je nepravedna

1458
3

– Ne iznenađuje me što se dogodilo budući da se cijela njegova obrana temeljila na uroti protiv njega, kako je to sve USKOK aranžirao. Sve je to nepravedno. Jasno je da se pokušavao izvući, ali mi se čini da je presuda ipak previsoka. To se zove generalna prevencija – vas kazne da bi mene prestrašili, a to je nepravedno. U Hrvatskoj je kazna za umorstvo od 7 do 8 godina – izjavio je Žarko Puhovski, koji je sinoć gostovao u emisiji 10 do 8.

3 COMMENTS

  1. …pričalo se već prije 10 godina da u ZG doktori traže i od njihovih kolega kolačić, pa se ništa u međuvremenu nije dogodilo. Ima tu Puhovski i pravo vezano uz prevenciju daljnjih, ali koliko njih uzima i dan-danas.
    Da se razumijemo, nisu doktori jedini koji traže (iako ne svi, to je samo određeni postotak njih, ali itekako kaljaju profesiju ! ), najgori sijede po određenim odborima i poglasvarstvima; no kako su stari ljudi govorili: Kakav je narod takve su vođe !
    Znači, treba mijennjati narod !

  2. Puhovski filozofira jer je to jedino u cemu je kao filozof strucan. Da poznaje pravo znao bi da je kazna ovolika jer mu je dokazano 18 slučajeva mita a za svaki se kazna kreće od 3 mjeseca za najblaza pa do po godinu dana za najteža djela mita što sve skupa premasuje ovih 9 godina koje je dobio. Inace je u zakonu kazna za najteze oblike mita do 5 godina, a on je za najteze oblike mita dobio po godinu i za blaze oblike mita po 3 mjeseca zatvora. Tko mu je kriv sto je uzimao mito na dnevnoj bazi pa mu je dokazano toliko slucajeva i toliko godina kazne se nakupilo.

  3. Puhovski blago rečeno nema pojma o čemu priča i dotaknuo je moralno dno prihvaćajući teze Ćire Blaževića (bosanski katolik) koji je i za Dragana Đajića rekao da se “institucije ne hapse”. Sve u svemu ako si “institucija” , sportaš, političar, liječnik ,filozof i pravnik, a i nekakav “partizan” nemaš pravo odgovariti pred sudom , sud je samo za jadnike i oni trebaju odgovariti i biti zatvoreni. Previše je čak i za Puhovskog koji mora znati da korupcija i moralni otpad čini većinu gore navedenih slojeva stanovništva i kad korumpirano sudstvo očisti sebe i svoje mentore imati ćemo društvo o kojem sanjamo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here