Home Vijesti Zarobljeni zapovjednik Azova čuo se sa suprugom

Zarobljeni zapovjednik Azova čuo se sa suprugom

125
0

Dopisnica Guardiana iz Kijeva došla je do više informacija o ukrajinskim vojnicima koje su ruske snage zarobile u čeličani Azovstal nakon tromjesečne opsade. Podsjetimo, posljednja skupina branitelja Azovstala predala se Rusima u petak.

Denis Prokopenko, zarobljeni zapovjednik pukovnije Azov, kratko se telefonski čuo sa svojom suprugom Katerinom te joj rekao da zarobljenici nisu izloženi nasilju. I dalje nije jasno je li Prokopenko mogao slobodno govoriti tijekom telefonskog razgovora sa suprugom.

“Kad sam ga pitala kako je, rekao je ok. Iz drugih izvora sam čula da su uvjeti u kojima ih drže zadovoljavajući”, rekla je Katerina Prokopenko za Guardian.

Najmanje 1000 ukrajinskih branitelja, među kojima su i pripadnici pukovnije Azov, prošlog je tjedna prebačeno na teritorij pod kontrolom ruskih snaga nakon što je čeličana Azovstal pala u ruske ruke.

Upravo je pukovnija Azov bila jedno od glavnih opravdanja Moskve za pokretanje invazije na Ukrajinu. Ruski predsjednik Vladimir Putin, najavljujući rat u Ukrajini, rekao je da je cilj “denacifikacija” zemlje. Dužnosnici u Kijevu sugerirali su da bi rado razmijenili zarobljenike s ruskom stranom, ali dio ruskih dužnosnika inzistira da se zarobljenicima iz Azovstala sudi ili da ih se čak pogubi zbog optužbi za “terorizam”.

Previous articleVIDEO: Ovo je napadač koji je u sumanutom masakru u Teksasu ubio 18 učenika i nastavnika!
Next articleVIDEO: Veliki neredi u Tirani uoči utakmice Rome i Feyenoorda, 12 policajaca u bolnici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here