Home Sport Zašto više nikad nećemo vidjeti Michaela Schumachera? Prvak Formule 1 može raditi...

Zašto više nikad nećemo vidjeti Michaela Schumachera? Prvak Formule 1 može raditi samo ove dvije stvari (VIDEO)

890
0

Ako košarka ima Michaela Jordana, Formula 1 ima svog Michaela kada ga mnogi smatraju najboljim vozačem svih vremena.

Uz sedam titula prvaka uz svoje ime, Michael Schumacher bio je nedostižan više od desetljeća kao vozač s najviše titula u F1, dok Luis Hamilton prošle godine nije izjednačio taj rekord.

No, unatoč tome, mnogi će obožavatelji i dalje tvrditi da je Šumi nedodirljiv što se tiče “suhog talenta”.

Danas, 15. rujna, dokumentarni film “Schumacher” ugledat će svjetlo dana na Netflixu, a gledatelji, kako je najavljeno, mogu očekivati ​​”intimni portret” ikone Formule 1 kroz arhivske snimke i brojne intervjue sa svojom obitelji, prijateljima i kolegama iz F1.

Također, dokumentarac će ponuditi uvid u Schumacherovu trkačku karijeru i informirati gledatelje kako se legendarni vozač osjeća nakon stravične skijaške nesreće nakon koje je gotovo osam godina bio “prikovan za krevet”, a informacije o njegovom zdravlju stižu “na žlicu”.

U godinama nakon gotovo smrtonosne nesreće na skijanju u francuskim Alpama njegovo je stanje bilo pod strogom velom tajne. Sve je to navelo sve koji vole i slijede Schumachera da posumnjaju u njegov oporavak.

Jedno od posljednjih “ažuriranja” stiglo je od Jeana Todta, bivšeg šefa Ferrarija i Schumacherovog bliskog prijatelja, koji je izjavio da je “Michael preživio zahvaljujući brizi njegove supruge Corine”.

Osim izjava Jeana Todta, poznata je i izjava njegove obitelji povodom 50. rođendana Shumija (2019.) u kojoj se navodi da “čine sve što je moguće kako bi legenda Formule 1 ostala živa”, kao i da “sam Michael inzistira da njegovo stanje ostaje privatno”.

Godinu dana kasnije, neurokirurg Eric Rederer izjavio je da je “Schumacher u vegetativnom stanju”, a zatim je dodao dvije ohrabrujuće činjenice: može sjediti i napraviti “dječje” korake. No, nažalost, kako je rekao, ništa više od toga.

Tijekom 2020. govorilo se da bi liječenje matičnim stanicama moglo „regenerirati“ Schumacherov živčani sustav, kako je izjavio drugi neurokirurg, Nikola Akijari. U svakom slučaju, liječenje je otkazano zbog pandemije koronavirusa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here