Home Mozaik Zašto žene ne podržavaju jedna drugu na društvenim mrežama?

Zašto žene ne podržavaju jedna drugu na društvenim mrežama?

112
0
pexels elevate 1267697

„Ja sam 52-godišnja majka, ali na društvenim mrežama kažu da imam 82 godine i da sam puna botoksa. Zašto žene ne podržavaju jedna drugu?”

Nakon što je objavila video u kojem je svoje pratitelje pitala što misle koliko joj je godina, Nerys Middleton morala se nositi s nizom negativnih komentara na svoj račun i izgled. Život posvećen brizi za sebe i druge, strast prema modi i zdravom životu, kroz potragu za stalnom aktivnošću te vegetarijanskom i organskom prehranom. To su principi na kojima se temelji život 52-godišnje majke. Ona radi kao medicinska sest. Putem društvenih mreža njeguje svoje interese vezane uz njegu kože i odijevanje. Zašto žene ne podržavaju jedna drugu?

Negativni komentari na njen izgled 

No, društveni mediji, koji bi trebali biti siguran prostor, kriju pukotine iz kojih bi u svakom trenutku mogle izroniti više ili manje neočekivane. To se dogodilo Nerys Middleton, koja je naišla na niz profila koji su njezine objave zasipali komentarima u kojima su se šalili na račun činjenice da izgleda barem 30 godina starije od onih koje deklarira.

Pojava trolova

Video koji je potaknuo cijelu stvar prikazao je kako svoje pratitelje pita koliko izgleda staro, a objava se brzo pretvorila u magnet za negativne komentare izvan njezinog kruga. Na pitanje o godinama, korisnici su davali nevjerojatno širok raspon odgovora: “od 30 do 82 godine”, no ženu su više šokirale insinuacije i neprimjereni zahtjevi onih koje je označila kao “trolove”: «Puna si botoksa», i još: «pokaži nam svoj vrat».

Reakcija

Ono što se dogodilo nije ništa novo u usporedbi s neprikladnim i nametljivim ponašanjem koje ispunjava društvene platforme. Često ti upadi dolaze s lažnih profila, ponekad od stvarnih ljudi, usmjereni na omalovažavanje ili ponižavanje fizičkog izgleda.

Žene bi trebale biti solidarnije

“Ja brinem o sebi. Osoba sam koja se sofisticirano odijeva – rekla je Nerys Middleton koja u tome ne vidi ništa loše. 52-godišnjakinja je odbacila negativne komentare pokazujući veliku samouvjerenost. Ali nije mogla a da ne izrazi tugu zbog fenomena masovnih uvreda na društvenim mrežama, pogotovo kada one dolaze od žena prema drugim ženama. „Žene bi trebale podržavati druge žene. Ako prestanu to činiti, neće nam ostati nitko.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here