Home Vijesti Nezapamćen potop na Krku: Vatrogasci morali izvlačiti vozila iz vode!

Nezapamćen potop na Krku: Vatrogasci morali izvlačiti vozila iz vode!

116
0
pexels pixabay 459451 (2)
pexels pixabay 459451 (2)

Otok Krk u posljednja 24 sata bio je najkišovitiji predio Hrvatske. Prema podacima Istrameta, na mjernoj postaji Ponikve u 24 sata palo je ekstremnih 274 mm kiše, dok je u gradu Krku zabilježeno 193 mm kiše po četvornom metru. Rekordnu količinu oborina na otoku Krku potvrđuju i službeni podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda. Naime, na mjernoj postaji DHMZ-a u Krku izmjereno je 168 mm kiše, što je čak 67 mm više od drugoplasiranog Crnog Luga, piše portal Bodulija.net.

Na aerodromu u Omišlju istovremeno je palo 77 mm, a u Malinskoj 72,3 mm kiše.

Obilne oborine nisu zaobišle ni ostatak otoka. U Klimnu je u četvrtak navečer u samo sat vremena palo 75 mm kiše. Morali su intervenirati i krčki vatrogasci – i to u centru Malinske, u centru grada Krka i na području Kimpi.

– Od sinoć smo odradili 17 intervencija, a pet ih je još u tijeku. Uglavnom je riječ o ispumpavanju vode, imali smo i dva odrona te dva izvlačenja vozila iz vode – rekao je za Bodulija.net Goran Grubišić, zapovjednik JVP Grada Krka.

U petak ujutro zbog poplave je zatvorena poslovnica Zagrebačke banke u gradu Krku, a zbog tehničkih poteškoća zatvoren je i poštanski ured.

Grmljavinsko nevrijeme i obilne oborine počeli su u četvrtak navečer, mjestimično uzrokujući bujične poplave, odrone i enormne količine vode na prometnicama. Velika poplava zabilježena je na području Kimpi, a kamenja i nanosa ima i drugdje na otoku pa valja biti osobito oprezan u prometu.

Nastavak oborina očekuje se i tijekom petka. Za područje otoka Krka na snazi je narančasto upozorenje DHMZ-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here