Home Mozaik Završen je 10. Student Day Festival: Vatra, Urban, Edo Maajka i Darius...

Završen je 10. Student Day Festival: Vatra, Urban, Edo Maajka i Darius Syrossian oduševili tisuće mladih

820
0

Student Day Festival završio je sinoć drugom koncertnom večeri, koja je ponovo ispunila bivša skladišta Exportdelte dobrom glazbom i tisućama mladih, ali i nešto starijih posjetitelja. Program na glavnoj pozornici otvorio je studentski bend Dijagnoze, pobjednici natjecanja demogrupa na Kampusu, nakon kojih je pravu “funky eksploziju” stvorio mnogočlani sastav Grapevine Babies.

Vatra, jedan od najpopularnijih hrvatskih rock sastava, izvela je nabrijan set u kojem su svoje mjesto našli provjereni hitovi i pjesme s netom izdanog albuma. Frontmen Vatre Ivan Dečak otkrio je kako je brojne pjesme napisao u Rijeci. Među njima je i “Mornarska majica”, koju je posvetio gradu- Luci različitosti. Ispričao je i anegdotu o njenom nastanku – dok je čekao sadašnju ženu koja je tada studirala u Rijeci, kratio je vrijeme u posebnom lokalu na obali gdje mu je jedan posjetitelj kazao kako ovdje sve žene čekaju svoje muževe koji plove, a on isto čeka – dečka, koji je također mornar.

Rockersku večer na glavnoj pozornici do vrhunca su doveli Urban & 4, koji su izveli i nedavno objavljeni singl “Iskra”, alii brojne druge uspješnice iz tri desetljeća duge karijere Damira Urbana. Redalesu se “Odlučio sam da te volim”, “Sutra ćemo pričati”,”Priđi mi bliže”, “Dirigent”, “Budi moja voda”, “Mjesto za mene”…

Nakon nastupa Urban & 4, izvrsno raspoložena publika dočekala je najpopularnijeg repera u regiji, Edu Maajku koji ih je dodatno razgalio svojim rimama, a program glavne pozornice zaključio je Dražen Turina Šajeta.

Dok je Main stage odjekivao rockom, brojni lokalni i regionalni DJ-i pretvorili su susjedni KBS WareHouse u veliki plesni podij,stvorivši savršenu atmosferu za nastup zvijezde večeri, slavnog britanskog DJ-aDariusa Syrossiana. Nakon izlaska sunca, Syrossian je nastavio puštati glazbuna aferpartyju u klubu Crkva, kojim je zaključen jubilarni 10. Student Dayfestival.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here