Home Vijesti Završni skup NF-HSLS-PGS-Lista za Rijeku: Promjene u Hrvatskoj počinju! (FOTO)

Završni skup NF-HSLS-PGS-Lista za Rijeku: Promjene u Hrvatskoj počinju! (FOTO)

1532
0

Predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić na današnjem predizbornom skupu koalicije NF-HSLS-PGS-Lista za Rijeku u Rijeci na prepunom brodu Nina pozvao je građane na aktivnije sudjelovanje u politici.

Gabrić je ustvrdio da bi političari trebali u istoj mjeri osjetiti teret krize kao i ‘ljudi u proizvodnji’ i to smanjujući svoje plaće. Kazao je da bi se sad moglo ‘otpustiti 50 posto birokracije i to zato jer ne radi’.

Spominjući katastrofalne posljedice poplava, istaknuo je da ‘političari nisu u stanju podnijeti ostavke zbog toga što se dogodilo’.

– To se dogodilo zbog toga što smo korumpirana zemlja, a Hrvatske vode su izgradnju nasipa dodjeljivale ‘privatnim ljudima’, po dvostrukoj cijeni od one u drugim zemljama Europe slično kako su se gradile autoceste.

Gabrić je pozvao na izlazak na izbore u nedjelju, naglasivši da su oni koji ne žele glasovali uz obrazloženje da nemaju za koga glasovati ili da to nema smisla, kukavice i konformisti koji podržavaju ovakvo stanje.

MAtemetiku za prolazak na izborima u nedjelju Gabrić vidi u najmanje 3% glasova koliko će osigurati Nacionalni forum, 1,8% HSLS, između 0,5-0,7% koliko bi trebali osigurati PGS i Lista za Rijeku te po 0,5% Jadranka Kosor i kandidat Bošnjaka Mirza Šabić.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je ocijenio da su ovi izbori važni zbog toga što se u Europskom parlamentu donosi dvije trećine odluka koje se odnose na naše područje. S druge strane, rekao je, na ovim izborima se treba uputiti poruka SDP-u i HDZ-u da ostale stranke koje sudjeluju na izborima žele tri mandata jer nisu zadovoljni onime što je SDP ostvario u prošle dvije godine ni onime što je učinio HDZ prije toga.

Kandidat Liste za Rijeku i PGS-a Amir Muzur je rekao da izabrani europalamentarac može utjecati na utvrđenje mjera za privlačenje investicija, smanjenje administrativnih prepreka za investiranje i slično.
– Dva od tri svoja tri cilja sam već ostvario. Lista za Rijeku i PGS su započeli političku suradnju i kandidat sam liste koju nosi osoba koju izuzetno cijenim. O realizaciji trećeg cilja i eventualnog izbora u EU parlament odlučit će birači u nedjelju.

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić istaknuo je kako je ovaj savez jedinstven u odnosu na relevantnu konkurenciju po tome što ne vjeruje da se rješenja nalaze okupljanje oko jednog od dva ideološka bloka te nudi rješenje u alternativi centra koja nudi jeftiniju državu i jaču ekonomiju.
– Ovo su prvi izbori na kojima Lista za Rijeku i PGS politički surađuju, a prvi rezultati se već vide jer smo počeli pobjeđivati na mjesnim izborima. Dodatni benzin na putu u tom smjeru osigurati će dobar rezultat našeg zajedničkog kandidata koji je najkvalitetniji u odnosu na konkurenciju, a i jedini ima realne šanse postati europarlamentarac iz Rijeke i riječke regije.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo je da se ova kolicija u razdoblju sve jače centralizacije zalaže za istinsku decentralizaciju i regionalizaciju zemlje.
– Hrvatskoj treba manje županija, općina i gradova ali njihove ovlasti trebaju biti znatno veće jer mi na terenu najbolje znamo što je dobro za naše građane, zaključio je.

foto: stanislav linić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here