Home Sport Zbog četničke kape izbačena iz reprezentacije: Predak izumio sprave za mučenje kako...

Zbog četničke kape izbačena iz reprezentacije: Predak izumio sprave za mučenje kako bi ‘očistio sveto srpsko tlo’

122
0

Odbojkašica i reprezentativka Bosne i Hercegovine, Ivana Radović, šokirala je javnost kada je na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj nosi četničku kokardu te drži tri prsta u zraku. Ova 22-godišnjakinja je ponajbolja odbojkašica u BiH, ali čini se kako više neće predstavljati tu zemlju.

Kako piše N1, Ivana je dobila trajnu zabranu nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ona pak tvrdi da svojom gestom nikoga nije htjela povrijediti te je pojasnila kako joj je vojvoda Đujić predak. Uz fotografiju na Instagramu napisala je: “Potomak vojvode Momčila Đujića”.

“Vojvoda Đujić mi je predak i s njim sam se poistovjetila prije svega kao s pravoslavnim svećenikom. Nisam htjela nikoga povrijediti. Dres BiH nosim od mladih dana pa sada do seniorki i ne znam hoću li ponovno igrati”, rekla je za Srpskainfo nakon cijelog skandala.

Inače, Momčilo Đujić bio je četnički vojvoda koji je rođen u pravoslavnoj srpskoj obitelji kraj Knina. Zaredio se za svećenika, a potom je postao organizator četničkih udruženja u okolici Knina. Sudjelovao je i u osnivanju Dinarske četničke divizije te je osmislio i spravu za mučenje koju su nazvali “popovo bure”. Riječ je o velikoj bačvi koja je okovana čeličnim obručima i sa svih strana izvana nabijena dugim čavlima tako da su oštrice čavala bile iznutra. U bačve bi se zatvarao logoraš i zatim kotrljao niz strminu kraj crkve Lazarice.

Kasnije se odselio u SAD, Kaliforniju, gdje i dan danas žive njegovi potomci, a 1989. godine je titulu četničkog vojvode dodijelio Vojislavu Šešelju te mu je poručio da “izgna sve Hrvate, Albance i ostale strane elemente sa svetog srpskog tla”.

Previous articleOvo je jedina pjesma s ovogodišnjeg Eurosonga koja je trenutno slušanija od Mame ŠČ!
Next article‘Svi se boje da će puknuti’ Balkanka napravila najveće usne na svijetu, njene fotografije nisu za osjetljive (FOTO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here