Home Mozaik Ovo je jedina pjesma s ovogodišnjeg Eurosonga koja je trenutno slušanija od...

Ovo je jedina pjesma s ovogodišnjeg Eurosonga koja je trenutno slušanija od Mame ŠČ!

117
0

Organizatori Eurosonga jučer su objavili kompilacijski video najgledanijih nastupa u veljači, a Let 3 našao se na visokom trećem mjestu.

Ispred Leta 3 ugurale su se samo dvije pjesme. Drugo mjesto je zauzela pjesma Uno, koja je trebala predstavljati Rusiju na otkazanom Eurosongu 2020. godine, a prvo pjesma Queen of Kings, s kojom će se norveška predstavnica Alessandra Mele natjecati na ovogodišnjem Eurosongu.

Alessandrina pjesma također je jedina pjesma u ovogodišnjoj konkurenciji koja na službenom YouTube kanalu u ovom trenutku ima više pregleda od Mame ŠČ!

Naime, dok Mama ŠČ! broji 2 milijuna pregleda, Queen of Kings je već na 2.4 milijuna. Norveška i Hrvatska borit će se za prolaz iz istog polufinala, a kladionice su trenutno naklonjenije norveškoj predstavnici.

Hrvatska na kladionicama trenutno drži 16. mjesto, dok je Norveška na petom mjestu.

Alessandra Mele je 20-godišnja norveško-talijanska pjevačica i tekstopisac. Već je s 12 godina pobijedila u talijanskom talent showu VB Factor, a 2022. natjecala se u sedmoj sezoni The Voicea – Norges beste stemme 2022., stigavši ​​do emisija uživo. Nakon što je izabrana za predstavnicu Norveške na Eurosongu 2023., mnogi pišu da će joj ovo biti “odskočna daska u karijeri”.

Rođena je u Pietra Ligureu, općini u pokrajini Savona u talijanskoj regiji Ligurija. Po završetku srednje škole preselila se k baki i djedu u Norvešku. Trenutno pohađa glazbenu školu LIMPI i živi u Lillehammeru. Na svom prvom natjecanju sudjelovala je kao 6-godišnjakinja s ABBA-inim klasikom Dancing Queen.

Inače, u nedavnom intervjuu za Eurovision Fun Mele je izjavila da je biseksualna te da pjesma Queen of Kings predstavlja njezina iskustva kao biseksualne žene.

Zanimljivo je da je Norveška dosad bila najneuspješnija zemlja u povijesti natjecanja. Norvežani su bili zadnji 1963., 1969., 1974., 1976., 1978., 1981., 1990., 1997., 2001., 2004. i u velikom finalu 2012. godine. Ipak, i tri puta su pobijedili: 1985., 1995. i 2009. godine.

Previous articleZbog sestre antivakserice stotine djece u Španjolskoj moraju ponoviti cijepljenje
Next articleZbog četničke kape izbačena iz reprezentacije: Predak izumio sprave za mučenje kako bi ‘očistio sveto srpsko tlo’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here