Home Vijesti Zbog nedovoljnog broja vozača, Autotrolej mijenja vozni red, Marčeljeva Draga nakon 37...

Zbog nedovoljnog broja vozača, Autotrolej mijenja vozni red, Marčeljeva Draga nakon 37 godina izgubila direktnu vezu s centrom grada!

4588
0

This image has an empty alt attribute; its file name is autotrolej.jpg

linku Zbog nedovoljnog broja vozača na tržištu rada Komunalno društvo Autotrolej nije u mogućnosti zaposliti dovoljan broj profesionalnih vozača potreban za održavanje postojećeg voznog reda. Iz tog razloga Komunalno društvo Autotrolej privremeno je izmijenilo vozni red i to spajanjem linija, skraćivanjem vremena rada linija i smanjenjem broja polazaka. linku

Autotrolej tako u ovom trenutku raspolaže s najmanjim brojem vozača u posljednjih pet godina, te od ponedjeljka, 14. siječnja, na snagu stupa vozni red gradskih linija sa slijedećim izmjenama:

Linija 1A Marčeljeva Draga – Delta
Umjesto na relaciji Marčeljeva Draga – Delta, linija 1A prometovat će skraćeno, od okretišta Marčeljeva Draga do Prenoćišta Kantrida (Hotel 3. maja), i nazad nazad istom trasom u povratku. Predviđena stajališta za presjedanja na liniju 1 su obostrana stajališta u Liburnijskoj ulici (stajališta Vere Bratonje) prije skretanja prema Marčeljevoj Dragi.

Linija 1B Strmica-Tower centar
Linija prometuje u kraćem vremenskom periodu i to od 5,10 do 8,35 i 13,00 do 17,00 sati.

Linija 3 Delta-Grbci i linija 3a Jelačićev trg- Bezjaki
Linije 3 i 3a spojene su u jednu liniju (ostaje Linija 3), koja će prometovati u polasku redovitom trasom linije 3 do Drnjevića, zatim do naselja Bezjaki. U povratku prometuje od Bezjaka preko Šumci do Grbci i nastavlja redovitom trasom linije 3. Polasci iz naselja Bezjaki za OŠ Zamet prometuju redovito

Linije 5a Drežnička – Tibljaši i 5b Drenova-Kablari-Petrci
Linije 5a i 5b spojene su u jednu liniju (ostaje linija 5a) koja će prometovati redovitom trasom linije 5a od stajališta na rotoru Škurinje preko Tibljaši, Stupari, Petrci i Kablara do Centralnog gradskog groblja Drenova, i nazad istom trasom u povratku.

Linija 8a Jelačićev trg – Kampus
Prometovat će skraćeno i to od 7,30 do 9,00 sati i 14,00 do 16,00 sati.

Linija 9 Delta – Baraći
Umjesto cjelodnevnog prometovanja, prometuje skraćeno i to od 7,00 do 9,00 sati i 13,00 do 17,00 sati

Novi vozni redovi nalaze se na linku.

Istovremeno, Autotrolej je u dogovoru sa Zavodom za zapošljavanje pokrenuo osposobljavanje 12 nezaposlenih vozača C kategorije o trošku Društva, za stjecanje D kategorije. Također, pokrenuta je i prekvalifikacija zainteresiranih nezaposlenih radnika za stjecanje kvalifikacije i polaganje ispita D kategorije za upravljanje autobusom. Isto tako, Autotrolej kontinuirano zapošljava umirovljenike i trenutno ih je u sustavu ovog komunalnog društva zaposleno 12.

U konačnici, sa sindikalnim predstavnicima dogovaraju se bolji uvjeti rada i povećanje stimulativnog dijela plaće koji se planira uvesti od 1. veljače ove godine.

Također zbog manjka vozača, u pripremi je i korekcija voznog reda prigradskih linija. Novi vozni red za područje prigrada na snagu će stupiti 1. veljače, a o detaljima izmjena građani će biti obaviješteni naknadno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here