Home Vijesti Zbog požara u Elgradu kazneno prijavljen 35-godišnjak, skladišta ‘čuvao’ jedan jedini hidrant!

Zbog požara u Elgradu kazneno prijavljen 35-godišnjak, skladišta ‘čuvao’ jedan jedini hidrant!

2885
1

Policija je kazneno prijavila 35-godišnjaka koji je uhićen zbog sumnje da je uzrokovao požar u skladištu Elgrada na Škurinjama ispraznivši pepeljaru s neugašenim cigaretama u plastičnu vreću za otpad. Skladište je napustio bez prethodne provjere jesu li opušci ugašeni, javlja Radio Rijeka.

Uzrok požara koji je u petak buknuo u skladištu tvrtke Elgrad na području Škurinja, u Rijeci, je ljudska radnja – rezultat je to dosad utvrđen očevidom kog su proveli policija, djelatnici Centra za forenzična ispitivanja “Ivan Vučetić” iz Zagreba i Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Samo jedan hidrant na cijelu poslovnu zonu

Zapovjednik JVP Grada Rijeke Hinko Mance ističe da na na riječkom području već dvadesetak godina nije bilo tako velikog požara. Podsjeća da je na gašenju bilo angažirano 45 vatrogasaca s 15 vozila i još tolike snage bile su u pripravnosti u lokalnim DVD-ima i u JVP Rijeka. Na tom širokom prostoru tek je jedan hidrant, upozorava Mance i dodaje da bi mreža hidranata morala biti razgranata, posebno uz takve objekte u kojima se može očekivati veliki požar.

Previous articleOtkriven uzrok požara na Škurinjama!
Next articleBoras Mandić: Tražimo isti tretman stanovnika Kvarnera i zagrebačke aglomeracije

1 COMMENT

  1. U tom krugu oko ELGRADA postoji samo jedan hidrant i to na prometnici prema Vrtnom centru. Međutim i on ne daje puni mlaz vode. Preslab je i nije se mogao koristiti. U gašenju su se koristila dva nadzemna hidranta koji se nalaze preko zida u prostoru Konzuma. Grad treba odgovarati i dati odgovor tko im je dao dozvolu za rad, a da nisu ispunjeni tehnički uvjeti .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here