Home Vijesti Zbog zastare obustavljen postupak u slučaju Maškarin

Zbog zastare obustavljen postupak u slučaju Maškarin

992
0

Općinski sud u Rijeci zbog zastare je odbio optužbu protiv dr. Branka Popovića iz riječkog KBC-a, kojeg se teretilo za teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, nakon što je Miroslavu Maškarinu prije 11 godina, pri rutinskoj operaciji slijepog crijeva, zbog krvarenja amputirana potkoljenica, javlja Radio Rijeka.

Podsjećamo, dr. Branko Popović je bio optužen jer je 2006. godine iz nehaja, pri rutinskoj operaciji slijepog crijeva, Miroslavu Maškarinu iz Raba prerezao trbušnu aortu. To je izazvalo obilno krvarenje nakon čega se Maškarinu moralo amputirati potkoljenicu. Evo kako obustavljanje kaznenog postupka protiv doktora Popovića komentira Maškarin:

“To pokazuje kako je loša organizacija suda, kada je dozvoljeno da nakon 11 godina suđenja na kraju nastupi zastara, i pokazatelj je njihovog nerada i nemara, više negoli loših zakona”, kaže Maškarin.

Pitali smo Miroslava Maškarina smatra li dr. Popovića krivim, bez obzira što je nastupila zastara? “Ne krivim ga izravno, budući da je i zdravstveni sustav zakazao. Njegova jedina krivica je što nije rekao točno što se tu noć dogodilo, od početka operacije do kraja, to je jedino zbog čega ga ja krivim”, odgovorio je Maškarin.

Istovremeno sa suđenjem dr. Popoviću vodila se i parnica za naknadu štete Maškarinu, kojem je do sada isplaćeno oko milijun i 500 tisuća kuna bez kamata. No, uskoro se na Županijskom sudu u Rijeci nastavlja suđenje u dijelu građanske parnice o ponovnom utvrđivanju imovinske štete.

Previous articleDvojezična izložba zametskih zvončara izgubljena u prijevodu
Next articleButković i Obersnel o Porto Barošu i drugim razvojnim projektima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here