Home Vijesti Zelena stranka: Izdaja Gorskoga kotara

Zelena stranka: Izdaja Gorskoga kotara

995
0

aljosaZelena stranka u potpunosti podržava potpisivanja peticija, prosvjede i sve ostale aktivnosti koje će se u slijedećem periodu poduzimati u smislu opstanka Gorskoga kotara mada smo duboko uvjereni da ne služe ničemu, tvrdi se u izjavi za javnost Zelene stranke.
‘Jasno i glasno treba reći da je Gorski kotar izdan od strane Vlade Republike Hrvatske na čelu sa SDP –om i da se ukida zakon koji je jamčio kakav – takav opstanak toga kraja. Nema razloga za ukidanje Zakona o brdsko planinskim područjima jer zakoni slični tome koji jamče mogućnost života u brdskim područjima postoje i u drugim europskim zemljama pa je jasno da Europska Unija ne traži ukidanje rečenog zakona već je to volja vlastodržaca u Republici Hrvatskoj.
Prije godinu dana upozoravali smo da će do ovoga doći, prosvjedovali na Markovu trgu, protestirali protiv premijer Milanovića dok se župan Komadina na svečanoj sjednici Primorsko-goranske županije s njim grlio i ljubio, hodali pješke od Rijeke do Delnica i danas vidimo da je čitavo vrijeme postojao jasan i proračunat plan da se Gorski kotar dovede u gotovo pa bezizlaznu situaciju.
Smiješnom smo nazivali i predstavu odlaska čelnika Gorskoga kotara kod premijer Milanovića u Zagreb koja je najviše ostala upamćena po činu u kojem potpredsjednik SDP –a uručuje svom predsjedniku bocu medice. Tragično je da se pojedinci i danas, kad je voda došla do grla, umjesto da stanu uz čelnike Gorskoga kotara i stanu na čelo prosvjeda pozivaju na neke analize Ekonomskog fakulteta koje bi trebale objasniti Goranima da jako dobo žive. Bljutavo je optuživati da iza pokušaja nekih čelnika Gorskog kotara da prosvjeduju za spas svoga kraja stoji oporba jer istu priču slušamo već godinama.
Sve skupa tužno, ali i očekivano jer se još jednom pokazalo da ukoliko si ne pomogneš sam nitko ti neće pa je sigurno da i Gorani nisu trebali šutke promatrati kako se kroje zakoni koji će život u njihovu kraju učiniti skoro nemogućim, zaključuje se u izjavi koju potpisuje predsjednik stranke Aljoša Babić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here