Home Vijesti Zelenski: Zaustavili smo Ruse!

Zelenski: Zaustavili smo Ruse!

148
0
GITbGZjXIAI mJy
Foto: Defence of Ukraine

Ukrajinski predsjednik, Volodimir Zelenski, iznio je optimistične vijesti o situaciji na bojištu u Ukrajini, ističući da su ruske snage zaustavljene nakon višemjesečnih napredovanja. Ovo je najnoviji razvoj u sukobu između Ukrajine i Rusije, koji je već mjesecima u fokusu međunarodne zajednice.

Poboljšanje situacije prema Zelenskom

U intervjuu za francusku televiziju BFM, Zelenski je izjavio da je stanje na bojištu mnogo bolje nego što je bilo u protekla tri mjeseca. Istaknuo je da su se ukrajinske snage uspjele oporaviti unatoč izazovima kao što su nedostatak oružja te intenzivan napad ruskih bespilotnih letjelica.

Zaustavljanje napretka ruskih snaga

Prema Zelenskom, napredovanje ruskih snaga je zaustavljeno nakon što su prošlog mjeseca zauzele istočni grad Avdijivku. Iako je rusko zauzimanje Avdijivke olakšalo obranu regionalnog centra Donecka, Zelenski ističe da ukrajinske snage više ne bilježe povlačenje pred ruskom invazijom.

Uništenje Avdijivke i otpor Ukrajine

Zelenski je naglasio razorne posljedice ruskih napada na Avdijivku, ističući da je grad gotovo potpuno uništen. Unatoč izazovima s kojima se suočavaju, ukrajinske snage su uspjele pružiti snažan otpor, čak oborivši veliki broj ruskih letjelica.

Putin izgubio vezu sa stvarnošću

Zelenski je također komentirao nedavni raketni napad na Odesu, ističući da to pokazuje koliko je čelnik Kremlja, Vladimir Putin, izgubio kontakt sa stvarnošću. Iako se spekuliralo da je napad mogao biti usmjeren prema njemu, Zelenski je naglasio da je važno prepoznati ozbiljnost takvih incidenata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here