Home Vijesti Željka Marković u zatvor na 18 mjeseci!

Željka Marković u zatvor na 18 mjeseci!

1782
0
markovic_35
Željka Marković u vrijeme kada je privedena

Željka Marković, bliska suradnica gradonačelnika Obersnela i bivša ravnateljica Direkcije za poslovne prostore Grada Rijeke, osuđena je nepravomoćno na godinu i pol zatvora zbog primanja mita i zlouporabe ovlasti. Iako je u dogovoru s gradonačelnikom u međuvremenu otišla u mirovinu, Markovićki je pet godina zabranjen rad na dužnostima na kojima je do sada bila. Istovremeno je odbačen zahtjev Uskoka da joj se trajno oduzmu sve 52 slike. Oduzete će biti samo dvije koje je dobila od Klasa Grdića, dva zlatna lančića i narukvica.

Biserka Gregorović, umirovljena inspektorica Državnog inspektorata iz Rijeke, osuđena je na godinu dana, dok je ostalim suoptuženima – Neviji Mišćak, suspendiranoj voditeljici pisarnice Državnog inspektorata, te inspektorima Marku Gašperovu i Bojanu Kuprešaninu i akademskom slikaru Klasu Grdiću – zatvorsku kaznu sud pretvorio u rad u opće dobro u trajanju od 50 dana. Mišćak i Grdić su inače osuđeni na šest mjeseci, a Gašperov i Kuprešanin na pet.

Obersnel potpisivao namještene natječaje

‘Najkrupnija riba’ u ovom procesu je bez sumnje Željka Marković čiju su Direkciju mnogi građani godinama prozivali za korupciju ali pravosuđe protiv nje nikad nije provelo istragu sve dok nije upala u mrežu sasvim slučajno, na način da su djelatnici Uskoka zbog sumnje u kriminal zapravo prisluškivali šeficu državnog inspektorata. Željka Marković je uz pročelnicu Odjela za komunalni sustav Irenu Miličević i bivšu predstojnicu Ureda grada Kseniju Linić, jedna od tri moćne žene koje je bivši gradonačelnik Slavko Linić kao svojevrsne osigurače svog daljeg utjecaja, ostavio aktualnom Vojku Obersnelu. Iako formalno tek šefica gradske Direkcije za poslovne prostore Željka Marković je imala odriješene ruke u milijunskim natječajima kojima su u zakup stavljani gradski poslovni prostori. Formalno nadređeni Markovićki su bili upravo pročelnica Odjela za komunalni sustav Irena Miličević i gradonačelnik Vojko Obersnel koji je formalno bio i potpisnik i odgovorna osoba u ime grada na namještenim natječajima. Na tu činjenicu je upozoravao čak i Slavko Linić nakon što je Marković završila iza rešetaka govoreći u prilog svojoj bivšoj suradnici. Istražni organi se ipak nisu usudili širiti istragu u tom smjeru pa je Obersnel ispitan tek u svojstvu svjedoka. (rd)

Previous articleOd Svetog Kuzma do Šmrike u četiri trake
Next articleMilanović je ranjena zvijer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here