Home Vijesti Željko Starčević novi direktor »3.maja«?

Željko Starčević novi direktor »3.maja«?

2133
0

 Nakon što je Vlada odlučila prihvatiti zahtjeve sindikata i radnika »3. maja« o smjeni uprave, oči riječke javnosti uprte su u Jadranski trg 1 kada je riječ o novim kadrovskim rješenjima jer je tamo središte riječkog i primorsko-goranskog ogranka stranke. Već se pronijela spekulacija da bi novi direktor riječkog škvera trebao postati Željko Starčević, predsjednik Uprave »Motora i dizalica«. Starčević je član Predsjedništva riječkog ogranka HDZ-a, a o njegovom kotiranju u redovima stranke, barem kada je u pitanju brodogradnja, dovoljno govori podatak, istina nikad službeno potvrđen, da je upravo Starčeviću bilo ponuđeno mjesto državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva, nakon što je taj resor na prošlim izborima preuzeo Damir Polančec i smijenio Vladimira Vrankovića. No, Starčević, tvrdili su izvori Novog lista, tu je funkciju odbio, pa je na kraju došao Leo Begović.
    Riječki HDZ-ovci nisu se htjeli službeno očitovati o kadrovskim rješenjima kada je »3. maj« u pitanju, ali neslužbeno su poručili da ne bi željeli da Starčević bude imenovan jer bi to moglo pokvariti ionako nezavidnu poziciju ove stranke uoči lokalnih izbora. No, u primorsko-goranskom HDZ-u raspravljali su o stanju u »3. maju«, a što je potvrdio predsjednik županijskog ogranka Gari Cappelli.
    – Brodogradilište »3. maj« izuzetno je značajno ne samo za Rijeku, već i za cijelu regiju. Raspravljali smo o trenutnoj situaciji, ali ni na koji način se ne želimo uvlačiti u priču o kadrovskim rješenjima. Dajemo podršku Nadzornom odboru i Vladi i uvjereni smo da će oni pronaći pravo rješenje, izjavio je Cappelli.
    O potencijalnim kandidatima razgovaralo je i Radničko vijeće »3. maja«. Predsjednica Radničkog vijeća Nada Jelinić-Starčević kaže da se nije radilo ni o kakvom radničkom formiranju liste kandidata, već je ta rasprava više bila na razini razmjene informacija kako bi ona, kao radnička predstavnica u NO-u, mogla spriječiti eventualne loše prijedloge.
    Bivši direktor Sanjin Kajba i dalje ima najveću podršku u radničkoj bazi.
    Kako nas je izvjestio glavni povjerenik SMH-a u »3. maju« Juraj Šoljić službena najava štrajka, koja je upućena u Vladin ured za socijalno partnerstvo, stavljena je u mirovanje do ponedjeljka, do kada je rok Nadzornom odboru da izađe s prijedlogom nove Uprave. (novi list)

Previous articleLiga prvaka: Rijeka KVIG – Dinamo Moskva 0:3
Next articleGrubo otrežnjenje ulagača na svjetskim burzama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here