Home Vijesti Žena optužila supruga za neželjeni se*s. Poslije se predomislila ali svejedno je...

Žena optužila supruga za neželjeni se*s. Poslije se predomislila ali svejedno je osuđen na zatvor

292
0
Photo by RODNAE Productions: https://www.pexels.com/photo/wood-man-love-people-6003517/

Na godinu i osam mjeseci zatvora osuđen je muškarac (42) koji je krajem 2019. prijetnjama prisiljavao svoju suprugu na neželjeni spolni odnos. Sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu zato ga je danas nepravomoćno proglasilo krivim za spolni odnos bez pristanka, za koji zakon inače predviđa kaznu od tri do 15 godina. No budući da do sada nije osuđivan, te da je od kaznenog djela proteklo dosta vremena vijeće je zaključilo da mu može izreći i blažu kaznu, piše Telegram.

Ovaj slučaj zanimljiv je budući da je supruga nasilnog muškaraca u međuvremenu promijenila iskaz. Najprije je opisala kako ju je prisiljavao na seks, a zatim je promijenila priču. Muškarac je u prvom procesu zato bio oslobođen, a sada je proglašen krivim. Na presudu ima pravo žalbe.

Njegova supruga najprije je izjavila kako ju je tijekom prosinca 2019. i siječnja 2020. suprug u više navrata u kuhinji uhvatio za grudi i spolovilo te joj, protivno njezinoj volji, skidao donji dio trenirke i gaćice. Odvlačio bi ju zatim u sobu te natjerao na seksualni odnos. Seksualno zlostavljanje prijavila je žrtvina sestra, pa je policija 29. siječnja 2020. pozvonila na njihova vrata. Prije nego što je odveden 42-godišnjak je supruzi zaprijetio: “Ubit ću te ako pisneš o ovome!”.

Kada je svibnju 2021. ponovno ispitivana o suprugovom nasilju promijenila je iskaz i izjavila: “Danas njegovo ponašanje drugačije tumačim. To su bile igrice. Sve se ovo dogodilo zbog lažnih prijava moje sestre. Sve je moglo biti drugačije da sam odvažnija i da je on išao na psihijatrijsko liječenje”, opisivala je dodajući kako je sve bilo u redu te da su oboje htjeli spolne odnose. To je bilo dovoljno da sud nakon prvog suđenja donese oslobađajuću presudu.

Visoki kazneni sud u žalbenom postupku zaključio je kako sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu nije adekvatno vrednovalo prijašnje žrtvine iskaze, pa je slučaj vratio na ponovno suđenje. Sada je ipak 42-godišnjak proglašen krivim.

“Počinili ste oba kaznena djela. Sud je kao vjerodostojan uzeo iskaz koji je vaša supruga dala tijekom ispitivanja u državnom odvjetništvu, te prvi iskaz pred sudskim vijećem. A zašto je promijenila iskaz te koji su bili razlozi takvog njezinog ponašanja najbolje zna ona, a i vi”, poručio je sudac okrivljenom.

Previous article8 muškaraca joj napravilo velik broj djece: Ovo je napravila pred kamerama, nacija zgrožena (VIDEO)
Next articleUZNEMIRUJUĆE! Djevojčica (15) htjela dohvatiti telefon pa pala sa zgrade! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here