Home Mozaik Žena prijavila krađu automobila; auto nije bio ukraden, već je zaboravila gdje...

Žena prijavila krađu automobila; auto nije bio ukraden, već je zaboravila gdje je parkirala

317
0

58-godišnja gospođa iz Napulja (Italija) potpuno zaboravila gdje je ostavila auto.

58-godišnjakinja je otišla jesti u restoran u općini Vomero (okolica Napulja) i kada je izašla iz restorana više nije mogla pronaći svoje vozilo. Prijavila je krađu policiji i u međuvremenu kupila novi auto. Nakon mjesec dana, međutim, otkrilo se da je automobil još uvijek bio parkiran tamo gdje ga je ostavila toga dana, na parkiralištu u ulici Saverio Altamura, s kaznama za parkiranje koje su se sada nakupile na vjetrobranskom staklu. Upravo je zaboravila mjesto. 58-godišnja žena je već podnijela prijavu karabinjerima Bacolija, u pokrajini Napulj. Automobil, plavi Fiat Panda, izgubljen početkom ožujka, pronađen je prekjučer poslijepodne, u ponedjeljak 17. travnja 2023., kako su potvrdili službeni izvori za Fanpage.it.

Priču je ispričao novinar Mario Amitrano koji je na svom Facebook profilu objavio:

“Kao što mi se već dogodilo prije nekog vremena u Vomeru, primijetio sam, ovaj put u ulici Saverio Altamura u četvrti Arenella u Napulju, Fiat Pandu s vjetrobranskim staklom i hrpon prometnih kazni. Sumnjao sam da bi to mogao biti ukradeni auto, a zatim napušten, Unio sam broj registarske pločice u odgovarajuću rubriku web stranice Ministarstva unutarnjih poslova i dobio sam potvrdu: ukradeni automobil i krađa prijavljena karabinjerima Bacoli (Napulj) početkom ožujka 2023. godine”.

Tako sam jutros kontaktirao tu policijsku stanicu, predstavio sam se i sve ispričao, naznačio ulicu, tablicu, model i boju auta. Zatekavši se poslijepodne ponovno u prolazu, zatekao sam patrolu karabinjera u blizini auta sa gospođom za koju sam kasnije shvatio da je vlasnica. Predstavio sam se kao autor prijave: gospođa je zapravo zaboravila gdje je parkirala i, početkom ožujka, prijavila je krađu automobila nakon što je otišla na večeru u kineski restoran u okolici.

Zatim Amitrano zaključuje svoju priču:

Gospođa mi je priznala da je u međuvremenu kupila novi auto, na koji je prebacila osiguranje, te da nikad ne bi pomislila da će ga opet pronaći auto koji nikad nije bio ukraden. Sad neosigurana, jadna gospođa morala je zvati vučnu službu da premjesti auto. Zahvalila mi je, čak mi je htjela platiti za moj potez… ali sam naravno odbio sve ponude. Samo sam joj predložio da bude opreznija sljedeći put kad bude parkirala auto. Očito su karabinjeri skužili otkriće i najvjerojatnije gospođa neće morati platiti 10 kazni koje je pronašla na vjetrobranskom staklu. Definitivno priča sa sretnim završetkom (mislim da će gospođa uspjeti prodati svoj stari auto i bar nešto povratiti).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here