Home Mozaik Žena sama zatrudnjela i rodila zdravog sina: Sve je koštalo 30 eura

Žena sama zatrudnjela i rodila zdravog sina: Sve je koštalo 30 eura

609
0

Umjetna oplodnja je medicinski postupak ubrizgavanja sperme u grlić maternice ili šupljinu maternice žene u svrhu začeća in vivo oplodnjom. Obično ga izvode iskusni liječnici jer pogreške tijekom zahvata mogu dovesti do infekcije ili višeplodne trudnoće.

Barem bi tako trebalo biti, no jedna je Britanka procijenila da sve može sama kod kuće i kupila “uradi sam” pribor za umjetnu oplodnju za 25 funti (oko 3500 dinara).

Bailey Ennis (24) oduvijek je željela postati majka, no veze je nisu zanimale. Na njezinu sreću, u američkim ljekarnama pojavio se instant pribor za dobivanje djece, pa je zatrudnjela sama, bez stručne pomoći. Na kraju je sve ispalo super jer je Bailey prošli mjesec rodila zdravog dječaka teškog 2,32 kg.

To je prilično nevjerojatno jer se stopa uspješnosti oplodnje, čak i u specijalističkim klinikama u Velikoj Britaniji, kreće od 5 do 30 posto, prema Parents.com. Vjerovali ili ne, zatrudnjela je u prvom pokušaju u listopadu 2021. Što se cijene tiče, IVF postupak u ovim klinikama stoji i do 1000 funti.

Samohrana majka je rekla da je konačnu odluku donijela nedugo nakon što je pronašla iskusnog i zdravog donora.

– Našao sam nekoga tko je imao čist zdravstveni karton i koji je prije toga bio donor za dva gay para. Pronašla sam svog donora i preko WhatsAppa smo se našli na kavi prije nego što smo se oboje složili da će on biti moj donor – rekla je za LadBible.

Bailey je rekla da joj je donator prišao i potom pomogao oko opreme.

– Donio je svoju donaciju i onda mi pomogao koristiti pribor. Pribor sadrži sterilne čašice, šprice, testove za ovulaciju i to je to – dodala je Bailey.

Previous articleSrbin stao natočiti gorivo u Hrvatskoj, pa doživio nevjerojatnu scenu: ‘Krupni čovjek pita odakle sam. Ja odgovaram, on gleda, šuti, a onda zapjeva’
Next articlePogledajte kako je Perišić asistirao Harryju Kaneu za povijesni gol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here